Имате новина или сигнал? Изпратете ни я на имейл: [email protected]

Дългия пристана напълно на Радев, очаква да му дадат 3-ия мандат

Трябва да прочетете

Скандален развой на събитията от сряда сутринта претърпя родната политика, след като лидерът на „Има такъв народ” Слави Трифонов се освести от комата, в която бе пратил депутатите си да преговарят с ГЕРБ дни наред и изненадващо обяви, че вече е размислил.

След „дълги очаквания” уж първите три партии да сформират кабинет и въпреки че прати хората си на преговори, Трифонов изненадващо обяви, че няма да подкрепи нито правителство на първата, нито на втората сила, а ще чака да получи мандат от президента Румен Радев и оттам – каквото сабя покаже. Вече изиграният сценарий не е учудващ за Дългия, тъй като той си е спечелил отдавна благоволението на държавния глава, който избра именно ИТН да вземе третия мандат след предходния вот, както „Уикенд” пръв писа, че ще стори. Затоплянето на отношенията между Слави и „Дондуков” 2 се говори, че е в основата на сделка с трети човек и трета партия – Бойко Борисов и ГЕРБ.
Мълвата носи, че Слави, който е вече отново близък с Радев, е договорил да е златен пръст не в този кабинет, а в бъдещ – на президентската партия и вече напълно отчаяния от казуса да е в правителство с ДПС, Борисов, ако и ИТН да даваха подкрепата си проформа. Борисов употребил точно думите – „няма да си изгоря къщата, за да си спася плевнята” и стиснал ръцете на президента да е част от нова възможност да е на върха на властта.
Депутати, с които „Уикенд” разговаря, са убедени, че Слави Трифонов се е договорил именно неговата ИТН да получи третия мандат за съставяне на кабинет в настоящо време преди есента, а ГЕРБ под давлението на Борисов и Радев заедно с отломките от десницата и „техни величества” на Николай Марков да получат и в момента опция за ново правителство.
До озадачаващата реакция на Трифонов се стигнало, след като лидера на ИТН настоявал да контролира цели 4 министерства в евентуалното правителство на „съгласието”, предложено от Бойко Борисов, при това едни от най-ресурсните. От ГЕРБ обаче били против да му дадат повече от 2 поста в правителството, което вбесило Слави и той отново се завърнал в лагера на президента Румен Радев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни новини