Имате новина или сигнал? Изпратете ни я на имейл: [email protected]

Срам за прокуратурата и съда! За милиони няма закони, а за кокошка няма прошка

Трябва да прочетете

След срамното измъкване на Нойзи , и автоджамбазин се уреди с преференциално тълкуване на закона. Засрамете се!

Срам за прокуратурата и съда! За милиони няма закони, а за кокошка няма прошка. Този извод можем да направим, защото автоджамбазин се уреди с преференциално тълкуване на закона, след срамното измъкване на хванатия да шофира пиян Нойзи.

Автотърговецът Тони Златков, собственик на „Софавто”, се е споразумил с прокуратурата и е получил условна присъда. В края на май бащата на отвлечения преди години Адриян бе заловен в кв. „Младост” пиян с 1,48 промила алкохол зад волана на ламборгини „Урсус” за 350 000 лева.
Издали му талон за кръвна проба и го завели в УМБАЛ “Св. Анна”. Тя отчела 1,41 промила. Колата бе иззета, но тъй като е собственост на автокъщата на Златков, а не лично негова, той трябваше плати рекордна глоба – над 350 хил. лв., колкото е стойността на луксозния SUV.

Е, да, ама не – Тони Златков е сключил споразумение с прокуратурата – осъден е условно, има наложени пробационни мерки, и най-важното – успял е да се спаси от плащането на рекордната глоба от 350 000 лева, на каквато сума се оценява ламборгинито.
Тони Златков е баща на отвлечения през 2017 г. Адриан Златков. Момчето бе спряно близо до дома си в софийското с. Герман. Похитителите инсценирали полицейска проверка, били с мнима патрулка.
Адриан прекара 11 дни в плен, преди баща му да плати откуп. Година след престъплението Ивайло Борисов – Ториното, шофьорът му Мартин Марков, Георги Джамбазов и Здравка Стефанова бяха обвинени като помагачи на неизвестните извършители, отвлекли младия мъж, тогава на 25 години.
Те бяха подведени под отговорност, че са осигурили шкодата, с която Адриан бил отвлечен. Имаше записи от камери, които показват как оставят автомобила за пребоядисване и слагане на фолио.

Преференциално тълкуване на закона идва след срамното измъкване на хванатия да шофира пиян Ивайло Цветков – Нойзи.

Софийският районен съд взе решение да върне колата му, въпреки че е обвинен за шофиране след употреба на алкохол.

Прокурор Николай Николаев каза пред медиите, че Софийската районна прокуратура ще протестира съдебния акт. Съдът и прокуратурата спазват закона такъв, какъвто е приет. Там пише, че автомобилът, който е управляван от водач с над 1,2 промила, се отнема в полза на държавата, каза още той.

Сред мотивите на Софийски районен съд да не се изземва автомобила на Ивайло Цветков-Нойзи, с когото е карал в нетрезво състояние, е най-вече тълкуване на Конституцията и обявяване на закона за Наказателния кодекс за противоконституционен в частта за отнемането на автомобила. Според нас това решение преобръща съдебната практика”, обясни говорителят на СГП.

Николаев уточни, че Районен съд не би могъл да осъществи такъв инцидентен контрол. „Само Конституционният съд може да обявява дадено решение за противкононституционно, решението на СРС не е правилно и обръщаме спора към Софийски градски съд”, обясни говорителят на СГП.

На 17 ноември м.г. Цветков беше установен да шофира след употреба на алкохол. Кръвната му проба показа 2,52 промила. Пред съда той се призна за виновен и се съгласи с предложените от прокуратурата 10 месеца условно с три години изпитателен срок. Също така шофьорската му книжката беше отнета за година и два месеца.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни новини