Имате новина или сигнал? Изпратете ни я на имейл: [email protected]

Братът на мандатоносителя на ПП Константин Бачийски – на разпит за яхтата в Царево с дрога за 1,2 млн. лева

Трябва да прочетете

В полицията в Царево продължава разследването за наркотрафик, след като преди 2 седмици на граничния контролен пункт в южния морски град бе задържана малка лодка с двучленен екипаж, натоварена с канабис за 1,2 млн. лева. Предстои в следващите дни да бъде разпитан собственикът на марината в Несебър и в Созопол Петко Бачийски, чийто брат е народният представител Константин Бачийски, научи ексклузивно Narod.bg.

Припомняме, че неговата партия „Средна европейска класа” (СЕК) бе мандатоносител на ПП за първото им участие в парламентарни избори през 2021 г. Поради това бе и част от брокерската коалиция „Продължаваме промяната-Демократична България”.

По време на заседанието по мярката за неотклонение на двамата обвиняеми защитникът на капитана на лодката Вангел Паксимов – адв. Веселин Анестиев, претендираше, че клиентът му е бил въвлечен в наркотрафик след натиск именно от страна на депутатския брат Петко Бачийски.

Такава теория разви и самият обвиняем в обясненията, които даде пред съдебния състав. Тезата не бе възприета от съдиите, които оставиха в ареста капитана и неговия румънски съучастник Еуджен Мурешану, който се представлява от служебен защитник и до момента запазва мълчание.

Според източници на Narod.bg от разследването операцията е реализирана по оперативен сигнал, след като 35-годишният Паксимов развързал езика на по чашка в компания няколко дни преди плаването.

Помориецът изпитвал сериозни финансови затруднения напоследък, като трудно се задържал на работа поради увлеченията си към хазарта и други пороци. Притиснат от лихвари капитанът приел да прекара канабис към южната ни съседка, за да намали дълга си.

Оправданията на Паксимов, че е извършил престъплението едва ли не под заплаха за убийство от Бачийски и само липсата на време му е попречила да сигнализира полицията, пък въобще не звучали адекватно на фона на другите събрани доказателства по случая.

Самият Бачийски продал моторната лодка още в края на миналата година на софийска фирма. Висши полицаи коментират, че яхтата е прекалено лъскава, за да бъде използвана за контрабанда.

Стойността й многократно надхвърля печалбата от трафика на задържаните 45 килограма марихуана. За подобна дейност се използват по-стари и по-евтини съдове, обикновено когато има масови събития като изложения или фрегати. Количеството пък било прекалено малко за мащабите на организиран наркотрафик.

Засега всички събрани доказателства сочат, че помориецът Вангел е опитал на своя глава да изкара някой лев, но лошият късмет и неопитността му са изиграли лоша шега.

Неизяснено е участието на 60-годишния румънец в схемата, като разследващите са установили, че той често гостува по родното Черноморие най-вече заради нощния живот и евтините любовни ласки, които страната ни предлага. Фактът, че Еуджен Мурешану се явява с държавен защитник подсказва, че той по-скоро е косвена жертва на амбициите за бързи пари на Паксимов.

Мълвата в Поморие гласи, че Вангел Паксимов е намесил името на честолюбивия Бачийски в цялата схема, едва след като е разбрал, че го очаква тежко наказание за аматьорския опит да имитира Евелин Банев – Брендо.

Така Паксимов само за 24 часа променя коренно версията си и сменя първоначалния си адвокат – уважавания бивш прокурор Емил Христов с нов. Според хора, познаващи нрава на помориеца Вангел, всимко това е с цел да изстиска някой лев в замяна на промяна на показанията си от честолюбивия Бачийски, чиито бизнес имидж несъмнено пострада след замесването на името му в наркотрафик и на второ място – използвайки политическите контакти на рода Бачийски да отърве кожата.

Припомняме, че Константин Бачийски бе лидер на ПП-ДБ в Бургас и депутат в последните няколко парламента, а Петко Бачийски е един от най-заможните хора в Бургаския регион.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни новини