Имате новина или сигнал? Изпратете ни я на имейл: [email protected]

СЪЕШАВАНЕ: ВМРО се натиска за коалиция с измамниците от „Величие”

Трябва да прочетете

Вталеният, но с поизпразнен джоб Красимир Каракачанов, отново хвърля гладен поглед към държавната софра. За да додрапа по парламента на прочулия се като Шкембе войвода пишман-патриот му е нужна ракета-носител, пише „Уикенд”.

При задаващите се осми поред предсрочни избори наесен, чудодейно отслабналият агент Иван отново се е заел да си търси партньори. Този път на мушката му е партия „Величие” на финансовия измамник Ивелин Михайлов.

Източниците ни твърдят, че още преди седмица воеводата е предложил заедно да създадат патриотична коалиция, която да се бори за неутралитет, защитавайки националните интереси. Нещо като клонинг на „Възраждане”, но без открито да се настоява за излизане от ЕС и НАТО. Разбира се, това е чисто тактически ход, който да позволи участие в едно бъдещо правителство. Все пак трябва да се пълнят изтънелите от скъпите диети джобове, а всеки един глас, нужен за събиране на мнозинството от 121 депутати, се очертава да бъде безценен.

В опит да се хареса на „Величие”,  Каракачанов набързо стана яростен защитник на боса им Ивелин Михайлов. Ни в клин, ни в ръкав, преди няколко дни лидерът на ВМРО обяви, че създаването на парламентарната комисия за разследване дейността на атракциона Исторически парк е политическа поръчка срещу създателя му. Целта била да се смачка партия „Велечие”, защото не била по контрола на олигарсите.

„Прави се анкетна комисия, която уж да установи едни факти и така да се даде повод на прокуратурата да се задейства. Тези хора няма да се спрат и ще арестуват Ивелин Михайлов”, категоричен бе Каракачанов.

Реклама

Мераците на Каракачанов не са лишени от логика, обясняват политически анализатори. Макар парламентарната група на „Величие” бързо да се разпадна, социолози са категорични, че на бъдещите избори те отново имат шанс да влязат в парламента, стига да разгърнат по-солидна кампания. Отделно, че двете формации имат предостатъчно допирни точки. Яростни противници са на българската помощ за Украйна, а техните лидери с охота разпространяват кремълските опорки как НАТО ще ни накара за пратим армия в Донбас срещу Русия.

Агент Иван има и други аргументи за изборната дружба с „Велечие”. От няколко седмици фирмите на Ивелин Михайлов и подставените му лица са запорирани заради стотици хиляди левове неплатени данъци. Това освен всичко друго, прави невъзможно „Величие” да си финансира кампанията.

ВМРО любезно вече са намекнали, че имат решение на проблема. Стига да се гарантира място в парламента на Красимир Каракачанов. Както е известно, македонстващите не страдат от липса на пари. Партията всяка години прибира милиони левове от наем на имоти, строени с пари на македонски бежанци, които по скандален начин реституира след 10 ноември 1989 г.

Твърди се, че  ВМРО могат да разчитат и на солидно финансиране от влиятелен фактор на бившата групировка ВИС-2, чиито интереси в усвояването на пари от Столична община защитава общинският съветник Карлос Контрера. Рамо обещавал да даде и новия всесилен в Столичната община – Красьо Черния, който е възвърнал позициите си и в момента коли и беси, изживявайки се като наследник на Орлин Алексиев.

А защо Каракачанов остана извън играта? Както е известно, след безрезервната подкрепа за ГЕРБ, избирателите на воеводите се стопиха като ланския сняг. На последните избори през юни македонстващите се предлагаха за партньори буквално на всеки, които има минимални шансове да прескочи 4-процентната бариера.

От Радостин Василев и партията му „Меч”, през „Левицата”, та до коалицията на Мая Манолова и Ваня Григорова. В опит да си намери съюзници, Красимир Каракачанов, който дълги години бе фен на НАТО, дори се извъртя и прегърна путиновата кауза, като при това стана пръв противник на българската помощ за Украйна. Идеологическите лупинги обаче не му помогнаха. Принудени да се явят сами, преди два месеца хората на Каракачанов не получиха и един процент от гласовете, тоест даже няма да получават партийни субсидия.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни новини