Имате новина или сигнал? Изпратете ни я на имейл: [email protected]

На кого е човек новият служебен премиер?

Трябва да прочетете

Задкулисният читалищен спектакъл се вихри със завидна бездарна сила.
Натъкмен зад завесата сценарий за поредния епизод: Главчев „внезапно“ отказва съгласие да бъде отново евентуален служебен премиер.
МОМЕНТАЛНО! президентът Румен Радев публикува избора си за нов служебен премиер в лицето на Горица Грънчарова – Кожарева, временно изпълняващ председател на Сметната палата.
Предишният път същият Радев не се спира на същата тази Горица Грънчарова и отказва да я направи служебен приемир, защото тя минава за човек на Корнелия Нинова, а Радев е на нож с Нинова. Тогава БСП още е в нейни ръце. Сега вече БСП е в ръцете на „пътя на копринката“.
И Горица вече е „пробита“ И от „Златния“ Копринков на Радев.
Обаче.
Горица Кожарева е И под мощното влияние на „врага“ на Радев.
В резултат: разследването на „пътя на копринката“ ПАК ще бъде замразено. И ще се огграничи единствено в … говоренето в УЖ като на „война“, твърди Афера.
От там правят заключение, че зад кулисите се случва това, а всичко останало е за пред камерите.
“Истината днес” обобщава коментарите на политиците.

Щом е получила доверието на президента от толкова много кандидати, пожелавам ѝ успех. Това заяви пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който коментира номинацията на заместник-председателя на Сметната палата Горица Грънчарова-Кожарева за  служебен министър-председател.
„Това е избрал президентът, как да го коментирам? Лично аз не я познавам. Когато я избирахме за Сметната палата, тя беше от квотата на БСП“, посочи Борисов.

„Мнението ми от вчера до днес не се е променило. Служебното правителство има свои ангажименти – да си ги изпълняват. Ролята на партиите е да спечелят изборите“, допълни той.

“Не познавам Горица Грънчарова, нека да видим какво ще прави”. Това каза председателят на ДПС Делян Пеевски след обнявяването на номинацията на Горица Грънчарова-Кожарева за служебен премиер.
„Убеден съм, че ще има опит за овладяване на МВР и цялото електронно управление“, каза още той.
Дали да останат досегашните служебни министри и в частност – вътрешният Калин Стоянов, Пеевски смята, че трябва да бъде решено от премиера, както е по Конституция.
„Никой не може да се бърка, надявам се да няма намеса. Но имам усещането, че ще бъде направен такъв опит“, добави политикът. И пожела на новия служебен премиер да устои на огромния натиск, който, по думите му, ще се стовари върху нея. Делян Пеевски смята, че Горица Грънчарова ще бъде „зверски натискана от кръга около Румен Радев и от самия президент“.

“Не е подходяща, защото не може да взима самостоятелни решения. През нея ще управляват ГЕРБ и ДПС”, смята лидерът на „Възраждане“.

Според ПП е много важно дали Горица Грънчарова-Кожарева ще работи за честни избори и за България, или ще изпълнява нечии поръчки, но не уточниха дали това ще са поръчките на Копринков и Радев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни новини