Имате новина или сигнал? Изпратете ни я на имейл: [email protected]

ЕКШЪН: Хайка за Вълчо на поне 6 адреса, олигархът се крие в Гърция

Трябва да прочетете

Поне на пет адреса ще влязат до края на деня екипите, участващи в специализираната полицейска операция в Кърджали срещу криминалните схеми на Румен Гайтански-Вълка и негови съдружници. Един от тях е извън областния център.

Както Narod.bg вече писа, олигархът предвидливо е напуснал България, за да не бъде арестуван, противоречиви новини, че се е завърнал, засега не се потвърждават.

„Долината на вълците“ – така кърджалийци кръстиха акцията на прокурори, служители на Комисията за противодействие на корупцията и полицаи от дирекцията за борба с организираната престъпност срещу мрежата на Румен Гайтански – Вълка, който печелеше най-апетитните обществени поръчки по времето на управлението на Хасан Азис.

Операцията в Кърджали започна тази сутрин в сграда на улица „Булаир“ 33, в която има офиси на предприемачи, свързани с Вълка и бившия кмет от ДПС Хасан Азис.

Акцията може да продължи и утре.

В София, пък, се претърсва домашният адрес на Гайтански на централна столична улица, както и този на бившия директор на държавната банка ББР Стоян Мавродиев. Така местата за претърсване стават поне 6.

Разследващите поверяват и заема от 150 милиона лева, отпуснат и невърнат на Българската банка за развитие на фирмата „Кристална вода“, която неофициално се свързва с почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

Неофициално се знае, че Гайтански и Мавродиев са извън страната. Засега няма повдигнати обвинени

Междувременно дойде новината, че се конфискува част от луксозния автопарк на олигарха Румен Гайтански – Вълка, който се съхранява при камионите на ВОЛФ и ДИТЦ. Доказателства по разследването показват, че тези луксозни автомобили са закупени с пари от кредита, отпуснат от ББР.

Съдът е дал разрешение да бъдат иззети 8 автомобила, пише БНТ.

З от тях – „Бугати“, „Ролс Ройс“ и „Мерцедес“ са открити. Останалите 5 се издирват.

Тези 4 автомобила са собственост на ВОЛФ, установява се дали са купени със средства от кредита.

За тях още няма съдебно разрешение да бъдат иззети.

Според оперативни данни, след като в петък Гайтански се е прибрал в България, два дни по-късно отново е напуснал страната в посока Гърция.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни новини