Имате новина или сигнал? Изпратете ни я на имейл: [email protected]

Човек на Доган в основата на източени милиони

Трябва да прочетете

ДБОП и НАП разбиха група дедесари, източвали бюджета.

Иззет е и джипа „Range Rover“ на човека на Доган, „автентичният“ Джейхан Ибрямов, който ползва и жилище, закупено със спестените от данъци пари.

АФЕРА разкри, че обект на разследване на ОПГ, източила ДДС с купища фиктивни фирми е и Джейхан Ибрямов.

Схемата е действала далеч преди 2021 година и е стартирала още през 2015 година.

Още от тогава Ибрямов заедно със своя интимна приятелка са карали определени лица да правят фиктивни сделки с новорегистрирани фирми, като фирмите трябвало да бъдат задължително земеделски, свидетелства пред АФЕРА лице, което са карали да участва в Схемата, но то е отказало.

Според източника ни Джейхан Ибрямов стои в основата на далаверата.

А връзката на Джейхан Ибрямов с ОПГ била чрез съпругът на сестрата на съпругата на Ибрямов – С., като седалището е било в Априлци.

Над 11 млн. лв. от невнесен корпоративен данък и ДДС са успели да източат шестима от бандата след сделки със зърно и торове у нас и в чужбина.

Схемата е действала по две направления – по едното са спестени дължимите данъци при търговия със зърнени култури, а по второто направление хазната е ощетена е при търговия с торове.

За период от почти две години едно от лицата е изтеглило на каса сумата от 57 милиона лева – пари, които са служили да се създава привидност на сделките, че всичко е легално.

Със иззетия джип при акцията на ГДБОП и НАП на изключения от парламентарната група на ДПС от Пеевски – Джейхан Ибрямов бе посетил Сараите в Росенец на Доган.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни новини