Имате новина или сигнал? Изпратете ни я на имейл: [email protected]

ГДБОП удари ОПГ в Свети Влас – наркотици, проститутки, бой с питбули (СНИМКИ)

Трябва да прочетете

На 10 юли вечерта в Свети Влас се проведе акция на ГДБОП с участието на над 20 маскирани ченгета по линия на наркоразпространението. При спецоперацията бяха арестувани трима дилъри – Иван Вълчев – Врабчето(23), Иво Кехайов (24) и Петър Павлов Станкуловски (28), научи ексклузивно Narod.bg от свой източник в МВР.

По-късно Бургаската окръжна прокуратура повдигна най-тежкото обвинение за организирана престъпна група (ОПГ) с ръководител Петър Станкуловски.

Единственото лице, в което не са намерени пари и наркотици в момента на акцията, е Иво Кехайов, подчерта информаторът ни. При него кеш и дрога са открити в дома му, но в символични количества.

При Петър положението е тежко – в дома и автомобила му са намерени над 50 000 лева, 2000 евро и дребни суми в английски паунди и швейцарски франкове.

Станкуловски е известен в региона и с организирането на бой с питбули в почивните дни край Свети Влас.

Операцията на ГДБОП е предшествана от 6 месечно подслушване и проследяване на тримата, като в основата на арестите са няколко сигнала от пребити дилъри, както и информация от друга скандална фигура – 23-годишния Димитър Пергелов от Несебър, който се снабдявал с трева и по-тежка дрога от крими троицата.

При операцията срещу наркодилърите са участвали униформени ченгета от Бургас, Сливен и Карнобат и продължила 2 часа. По време на разплитането на ОПГ-то е установено, че в автомобила на Петър Станкуловски има 4 тайника.

Според запознати с разследването най-малка вина и почти никакви доказателства има срещу Иво Кехайов, а в най-тежко положение е Иван Вълчев, който вече е има зад гърба си 3 години присъда за наркотици и това му е второ провинение. Той е работел на трудов договор като спасител на плажа и по тази линия имал взимане-даване с всички спасители в района.

По тази причина в последния месец трима спасители вече са викани на разпит в полицията заради обосновани съмнения, че също са разпространявали дрога.

Разследващите вървят и по следа, че Иван Вълчев е продавал наркотици дори на малолетни, което е допълнително утежняващо вината обстоятелство, а за негово съжаление има изключително много свидетелски показания в тази посока.

Тримата са си наели най-известните адвокати в Бургас, но въпреки техните усилия Окръжният и Апелативният съд в морския град ги оставиха за постоянно зад решетките.

Заплашват ги 3 до 7 години затвор в зависимост от йерархията в ОПГ-то.

Макар и не като лидер, чисто юридически положението при Иван Вълчев стои най-зле, а ако бъде признат за виновен, Петър Станкуловски може да отнесе 7 години зандан.

Юристи са на мнение, че делото със сигурност ще стигне до Върховния касационен съд, тъй като се очакват много обжалвания от прокуратурата или засегнатите лица.

Ъндърграундът в района пък е на нокти от доносите на Пергелов. Местните разбойници смятат, че той ще получи достойно отмъщение, след като тримата излязат на свобода.

Разследващите споделиха пред Narod.bg и още един любопитен момент – Иван Вълчев-Врабчето се занимавал и с проститутки, като две от тях работели в Нидерландия и към този момент.

В медии беше цитирано как тримата молят да бъдат освободени с лека мярка, тъй като приятелките им били бременни или им предстоял годеж. Съдилищата обаче не се трогнаха от тези аргументи.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни новини