Имате новина или сигнал? Изпратете ни я на имейл: [email protected]

Лъсна връзката Радев-Доган!

Трябва да прочетете

Доган използва за регистрация партия, чийто зам.-председател е била сегашния председател на ЦИК Камелия Нейкова.
Партията ДПС на Ахмед Доган се регистрира за участие на парламентарните избори в коалиция с две интересни политически партии. Едната партия се оглавява от Румен Йончев, който е бил депутат от какви ли не коалиции, но по-интересна е втората партия. Това е партията „Справедлива България – обединени родолюбци“ (СБОР).
Вероятно тази формация не е избрана случайно? Бърз поглед в специализираните регистри показва, че председател на партията „Нова алтернатива“, а по-късно преименувана на „СБОР“, е бил не кой да е, а бившият военен министър Николай Цонев.
Цонев се спрягаше за такъв и в едно от служебните правителства на президента Радев. Точно Николай Цонев обаче бе поставен от Радев като отговарящ за изключително апетитния ВиК Холдинг, който пък бе овладян от „пътя на копринката“ и всички назначения там ставаха под бруталния натиск на „пътя на копринката“.
По-интересна е фигурата на неговия зам.-председател в „Нова алтернатива“, по-късно преименувана на СБОР.  Дръжте здраво масата, защото името, което ще прочетете не е никак случайно. Зам.-председател на Николай Цонев в партия „Справедлива България – обединени родолюбци“ (СБОР) е Камелия Нейкова. Към настоящият момент Камелия Нейкова е председател на Централната избирателна комисия (ЦИК).
С регистрацията на СБОР в коалиционен формат – Коалиция „Заедно“ на избори са се явявали и други известни личности като напусналите ИТН Ива Митева и Любомир Каримански. Тогава резултатът им бе печален – 0,03 процента.
СБОР е новото име на партията „Нова Алтернатива“, която беше основана от бившия министър на отбраната в тройната коалиция (БСП, ДПС, НДСВ с премиер Сергей Станишев) Николай Цонев. Тогава той стана министър от квотата на царската формация. По време на първото служебно правителство на Стефан Янев Цонев беше назначен за председател на борда на директорите „ВИК холдинга“ към регионалното министерство. В ръководството на партията до 2022 г. бяха още председателката на ЦИК Камелия Нейкова, която беше назначена на поста от квотата на ИТН и строителният предприемач Александър Ваклин (подателят на сигнала, който доведе до осъдителната присъда на Десислава Иванчева).“
Понастоящем АФЕРА вече писа, че съпредседатели на СБОР са Димитър Илиев – собственик на заведението „Ялта“ в столицата, Веселин Пенев – изгонен от ДПС на времето точно от Доган и Георги Гатев – адвокат, бивш член на ВСС и зам-председател на Бюрото за контрол на СРС – от квотата на ДПС, тъй като бе близък до Доган, адвокат на Васил Божков – Черепа и Румен Гайтански – Вълка.
СБОР е изключително близка до Румен Радев и Николай Копринков. Димитър Илиев в пряк контакт с тях, като е спонсорирал мероприятия на Десислава Радева, както и предизборната кампания на Радев за президент

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни новини