Имате новина или сигнал? Изпратете ни я на имейл: [email protected]

Масонът Узунов назначи скандален шеф на МВР-Русе

Трябва да прочетете

По масонска линия съветникът по сигурността на Румен Радев – Пламен Узунов, назначи скандален шеф на МВР-Русе. Това се случи чрез контролирания от него служебен вътрешен министър Атанас Илков.

„Ценният кадър“ се казва Николай Благомиров Кожухаров и до лятото на 2019 г.е заемал длъжността началник на сектор Криминална полиция в ОДМВР-Русе. Завършил е Академията в Симеоново и от там се познава и е близък приятел с Пламен Узунов. И двамата са масони, само че Кожухаров е в ложа в гр. Русе.
Преди напускането на МВР е подготвян да заеме директорския пост в полицията в Русе с помощта на Валентин Колев – също бивш началник на Криминална полиция в Русе и до 2021г., заемащ поста на зам.-областен управител на Област Русе от ГЕРБ. Също така Кожухаров е близък и с бивш депутат от ГЕРБ Пламен Нунев.
Кожухаров е известен с прякора „Ланеца“, заради дебелия златен ланец, който постоянно носи, и с който стана известен при репортажите за убийството на Виктория Маринова.
Освен с политическите си връзки Кожухаров е известен и с приятелствата си с богати бизнесмени като братя Бобокови и техни служители, и с хора от подземния свят, основно бивши сикаджии като Илиян Пенев „Мацола“ и Свилен Петров Чавдаров „Тавата“.С последния са семейни приятели и си ходят на гости, като се стига до абсурдната ситуация лишен от свобода, пребиваващ в Затвора-Белене на име Валентин Антонов, да подава сигнали до прокуратурата за тези близки отношения и да прилага снимки на Тавата и на Кожухаров, правени на терасата на първия.
В качеството си на началник на Криминална полиция Кожухаров е осигурявал безметежното съществуване на Свилен Чавдаров и спокойни условия той да развива своята престъпна дейност. Също така многократно се е случвало, докато е заемал длъжността шеф на Криминална полиция, Кожухаров да обикаля из нощните барове с Тавата и други подобни престъпници, като дори очевидци твърдят, че открито е вземал …. -правел „линийки“ в баровете, без да се крие или притеснява.
Любител на алкохола, многократно се е случвало Кожухаров да не ходи на работа след поредния му запой. Този начин на живот очевидно не е било възможно да се обезпечи с полицейската заплата, поради което той вземал заеми срещу записи на заповед от сикаджии естествено и за които не е известно как и дали са върнати.
Напуска уж по свое желание през лятото на 2019г.,но се говори, че причината са били проверки на Вътрешна сигурност за връзките му с подземния свят.
И за да потвърди тези съмнения, след напускането на МВР, той започва работа в интернетдоставчика “Нетуоркс“, където работи и близкият му приятел Тавата. Собственик на това дружество е лицето Свилен Максимов-бивш съпруг на убитата, покойната Виктория Маринова. Тавата работи при Максимов като момче за поръчки, което урежда всякакви спорове с недоволни граждани или с кметове на малки населени места от Северна България, които не желаят да допуснат фирмата да развива дейност на тяхна територия.
Въпросният Свилен Чавдаров е осъждан за участие в ОПГ, за сводничество и трафик на хора, за изнудвания по дело, започнато от покойния Ваньо Танов. Чавдаров е прекарал около 7 години в затвора и след излизането му започва да работи за Максимов. Публична тайна е, че чрез него Максимов се е отървал от другите си двама съдружници, като им платил за техните дялове само по около милион лв., докато дяловете на всеки от тях струвал поне десет пъти повече. Също така публична тайна, особено сред ъндърграунда е, че Чавдаров е покровителствал трафик на всякакви забранени вещества и предмети през Дунав мост и осигурявал канали чрез помощта на Кожухаров и на още един служител от ДАНС Д.В. Последният е напуснал ДАНС след като Чавдаров е бил задържан в акция на ГДБОП през лятото на 2020г.
Освен това, в края на 2018г.Чавдаров отворил клуб в Русе, наречен „54“ и представляващ поделение на Хелс Ейнджълс, с който синдикат Чавдаров е поддържал връзки чрез търновските му представители Емил Черния и Миро Пашата.

Близкото приятелство на Кожухаров с Узунов е и по линия на това,че последният също е бил шеф на Криминална полиция в Пловдив, както и покрай общите им приятели Бобокови.
След напускането през 2019г., Кожухаров не се задържа дълго в „Нетуоркс“ и започва усилено да търси начини да се върне в МВР.
Още през 2021г.прави такъв опит, но е скъсан на психотеста, който се провежда в Плевен. Междувременно обаче чрез своите връзки с Узунов успява да назначи своя кумец Мирослав Дамянов за директор на ОД МВР -Русе, за да му пази мястото, докато той уреди своето завръщане.
След като е скъсан в Плевен на психотеста и след като са минали необходимите 6 месеца, е задействан нов план – уредено му е да се яви на психотест във Варна, където го е взел успешно.
Така в края на 2022г.се връща в МВР като разследващ полицай в Добрич.
Не е изкарал вероятно и два месеца на тази длъжност и се прехвърля във Второ РУ в Русе като оперативен.
Междувременно през лятото на 2022г.неговият кумец Мирослав Дамянов изненадващо напуска МВР и се налага да сложат друг временен директор, който да пази стола на Кожухаров. След като Кожухаров вече се е върнал в МВР от София нареждат на ОД МВР – Русе, че трябва спешно да обявят конкурс за длъжността началник сектор Криминална полиция, за да може Кожухаров да заеме старата си длъжност.
Конкурсът вече е обявен и е с предизвестен резултат, тъй като едва ли ще има други кандидати, освен правилният.
Следващият ход, който бил планирал Кожухаров, докато неговият човек Узунов е все още на власт, е да стане най-накрая директор на ОДМВР-Русе и то не временен, а с постоянна заповед.
Сега се говори, че за да угоди на своите покровители, щял да помага за събиране на гласове за ПП, а на есен и за настоящия кмет на Русе.“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни новини