Имате новина или сигнал? Изпратете ни я на имейл: [email protected]

ВРЪЗКИТЕ НА ГЕОРГИ СЕМЕРДЖИЕВ В МВР И ВИП ДОСТАВКИТЕ НА „КРИСТАЛИ“ – ДИЗАЙНЕРСКА ДРОГА

Трябва да прочетете

МВР започна проверка на служители, които са осигурявали „чадър“ над Георги Семерджиев, който преди седмица след бясно каране, уби на място две млади жени. Прокуратурата и тя разследва ченгета за покровителство на комплексирания рецидивист.

Вече една седмица обаче всички са се фокусирали в зверската катастрофа, но не и в действителните причини за това чувство на безнаказаност, което Семерджиев демонстрира. И тя не е изобщо свързана с високите скорости, а високия оборот, който се прави от разпространението на дизайнерска дрога из софийските бардаци.

АФЕРА ще повдигне завесата, белким от „Вътрешна сигурност“ решат да прогледнат, а от Софийска градска прокуратура вземат, че разследват истинските схеми на Семерджиев. 

Наясно ли е политическото ръководство на МВР в лицето на Бойко Рашков, не само „Дамаджаната“, а вече и „литмус“-а, че „мръсни ченгета“ са подсигурявали Георги Семерджиев в качеството му на един от водещите дилъри на разпространяването на дизайнерска дрога, известна още като „кристали“.

Вместо да се чуди как да прехвърли вината за зверския инцидент на прокуратурата, Рашков да види Авгиевите обори в собствената си къщурка.

Защо Семерджиев е бръмчал основно в Студентски град, Лозенец, Драгалевци и Бояна? Защото дилъри на Семерджиев са зареждали с дрога нощните заведения в тези квартали, а големите доставки били правени лично от Семерджиев, който правил и ВИП-доставки на „кристали“.

АФЕРА пита МВР – дали ще провери бивш началник на сектор в СОБТ Благомир Ковачев, за когото се твърди, че често е бил забелязван в компанията на Георги Семерджиев.

Дали бившата барета не е бил касиер и охрана на Семерджиев?

Има ли връзка Благомир Ковачев с каратето у нас и познава ли се добре с майката на Георги Семерджиев?

Защо МВР още дори не е привикало на разпит Ковачев, макар, че заедно със Семерджиев редовно са засичани да тренират заедно във фитнес в „Красна поляна“.

Явно от Рашковото МВР не искат да установят, че през Благомир Ковачев, може да се окаже, че Георги Семерджиев е получавал „услуги“, не просто от униформени полицаи, но дори и от действащи барети. Става въпрос за наказателни акции срещу нередовни платци и длъжници, натрупали борчове покрай употребата и търговията с дрога.

И още въпроси, които единствено АФЕРА е способна да зададе: Има ли и каква е връзката на Семерджиев с известен наркобос с прякор „Турчина“?

Познавал ли се е Семерджиев с бившите ченгета Цветан Панков и Кирил Ванков, които бяха заловени при получаването на подкуп от дилъри.

Какво и защо отдел „Наркотици“ в СДВР не е работило активно по пресичане на схемите на Семерджиев, при положение, че целия софийски ъндърграунд е знаел с какво се занимава шофьора-убиец.

Били ли са четирима служители от СДВР на мястото на инцидента на бул. „Черни връх“ около час след инцидента и какво са търсили в разполовения джип на Семерджиев?

МВР призна, че Георги Семерджиев е бил спиран с джипа си в „Студентски град“ три седмици преди катастрофата.

Спиран ли е обаче и с лек автомобил БМВ, но на територията на 03 Районно управление, като след като установяват, че шофира без книжка патрулните полицаи докладват на дежурния. Защо след като е установено, че името на Семерджиев излиза като регистриран в системата на МВР, като лице представляващо интерес, същото не е задържано. Дежурният офицер разпорежда на лицето да бъде написана призовка за явяване в районното управление, което Семерджиев естествено не прави.

Ако МВР на Рашков провери всичко описано дотук, то ситуацията около „полицейския чадър“ над Георги Семерджиев ще придобие застрашаващи лавинообразни размери, което ни дава основание да предположим, че на медиите ще бъдат подхвърлени главите на няколко патрулни полицаи от обкръжението на Симона Радева и толкова.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни новини