Имате новина или сигнал? Изпратете ни я на имейл: [email protected]

Схемата за превземане на държавата

Трябва да прочетете

След почти 11-годишно присъствие във властта на ГЕРБ и наложения модел на управление на държавата и обществения ресурс, в медийното пространство се наложи терминът “превзетата държава”. Такова беше чувството във всички нас. Колаборацията между ГЕРБ и ДПС си избра главен прокурор, чрез който овладя тази репресивна структура. Овладя ДАНС и МВР чрез инсталиране на кадри на средно и високо управленско ниво в ГДБОП, Главна дирекция “Полиция” и областните дирекции на МВР. Това им позволи да овладеят и икономическата и финансовата сфера в държавата.

Всички субекти в тези области бяха принудени да се съобразяват, да си плащат или да приемат поставените условия, ако искат да развиват бизнес на средно и над средно ниво в България. За назидание бяха фактически унищожени няколко бизнес империи, а императорите им прекараха в ареста няколко години или избягаха в съседни и по-далечни страни.

ППолитикоикономическата група овладява държавата. Разчитаме, че българското общество ще бъде приспано чрез зрелищата, които получаваше регулярно с хвърлянето на някои от споменатите бизнес императори на лъвовете – прокурори, които го разкъсваха ритуално (за реално извършени престъпления, ако трябва да бъдем честни). Но само със зрелища не става. Трябва и хляб – подобряване на жизненото равнище на гласоподавателя. А тъй като това не се случваше с очакваните темпове, се появиха нови субекти, които обещаваха повече, отколкото някой може реално да даде.

Критичната маса на общественото недоволство спрямо групата, овладява държавата и достигна след като спецпрокуратура взе на абордаж президентството (не без основания). Президентът обедини около себе си разнородни ППолитикоикономически субекти настроение по различни причини срещу съществуващото статукво. Президентът овладя и политическата власт и вече 2 години управлява държавата, с малко прекъсване от 8 месеца, когато инсталираните от него във властта ПП се еманципираха и не се съобразяват с него и неговите велможи Копринков и Узунов.

Но Президентът се поучи от грешките си. Започна да копира модела, създаден от ГЕРБ и ДПС. Групата около президента се опитва да овладее държавата отново. Правят го нескопосано, съпроводени от множество скандали, но бавно и постъпателно овладяват държавата. Тъй като кадровият им потенциал е критично нисък, а и не искат да повтарят грешките с ПП и с Рашков, групата около президента залага основно на “проверени” кадри от Източна Румелия.

МВР е в зоната на контрол на Пламен Узунов. Въпреки множеството корупционни скандали, в които е замесен, Узунов не губи доверието на президента.

Узунов постави на позицията Главен секретар на МВР стария си приятел Петър Тодоров – от Пловдив. За негов заместник назначава Станев – също личен приятел на Узунов, не от Пловдив, но е работил дълги години в Транспортна полиция в Пловдив.  И двамата с много нисък професионален капацитет, но с незаменимо качество – лоялни. Назначение на Узунов са и зам.-министрите на МВР Катинов и Ганчев – вторият също е от Пловдив. Двамата реално управляват МВР. Новият министър адвокат Дермерджиев също е назначение на Узунов. И той е от Пловдив. Директорът на Главна дирекция “Полиция” Атанас Илков също дължи сегашното си назначение на Узунов.  Всички изброени до тук са членове на масонска ложа Слънце, създадена от Георги Гергов. Президентът Радев също е член на тази ложа. Николай Копринков също. Други членове на тази ложа, които израстват стремглаво в държавните структури са Спас Шишков -инсталиран за шеф на отдел “Фискален Контрол” в НАП, Георги Арнаудов зам.-изпълнителен директор на НАП. Чрез тези двама свои кадри Узунов реално управлява и НАП.

За директор на Агенция “Митници” Узунов инсталира Павел Геренски, а бившият директор Павел Тонев също беше назначение на Узунов. И двамата са му изключително верни. Смяната на единия с другия е, за да се всее заблуда в обществото, че няма тенденциозни назначения. Но и двамата са пловдивски кадри.

Областният управител на Пловдив също е масон от ложа Слънце и назначение на Узунов.

Директорът на ГДБОП не е от Пловдив, но също е назначение на Узунов (с други мотиви-финансово стимулиран от бивш финансов император, избягал на заточение в Дубай).

Узунов капитализира възможностите, които има да прави – кадрови промени в МВР и Министерство на финансите, като назначава свои хора или приема сериозни финансови стимули от низвергнати или настоящи бизнес императори. Близките отношения на Узунов със собствениците на Винпром Пещера не са тайна от години. Той ревностно защитава техните интереси в алкохолния и цигарения бизнес (на всички пазари – легални и нелегални). Добива публичност близките контакти на Узунов с Николай Николов “Паскал” – най-сериозният контрабандист на цигари и наркотици в момента в България. Не са тайна и близките отношения на Узунов с Веселин Чипев – боса на търговията с машини и консумативи за фалшиви цигари и унищожител на Цигарения град в Пловдив, също масон от ложа Слънце.

От своя страна Николай Копринков не стои безучастен. Негови са назначенията в министерствата на икономиката, министерство на околната среда и министератво на транспорта.

Копринков гарантира за Христо Алексиев пред Радев и Алексиев е вече и зам.-министър председател. Красимир Папукчийски е назначен за зам.-министър на транспорта. И двамата са от Пловдив, масони и приятели на Копринков.

Кадрите на Копринков също не спират до тук. Негови назначения са още земеделският министър Явор Гечев и предишният министър от предното служебно правителство Христо Бозуков, които също са от Пловдив. Негово назначение е и шефът на фонд “Земеделие” Тахов, който също е от Пловдив.

Процентът на пловдивските кадри в Министерски съвет е значително надпропорционален. А като цяло източнорумелийските кадри от котилото на Президента овладяваха държавата постъпателно. Остава им само да подменят главния прокурор и ще повторят модела на ГЕРБ-ДПС. Разликата ще бъде, че ще го сторят под прикритието на борбата с овладяната държава. Има ирония. Има и надежда разбира се това да не се случи. И не трябва да разчитаме само на ниския интелектуален потенциал на източнорумелийските масони.

И в ГЕРБ този потенциал не беше особено висок, но владееха България 11 години.

Най-новата история на България показа, че критичната маса на общественото недоволство сваля от власт самозабравилите се, целящи да владеят държавата и обществения ресурс.

Целта на тази статия е да осветли хората  и процесите по върховете на държавата, имащи значение за битието на всички българи, всички слоеве на обществото. В ръцете на всеки от нас е силата и властта да не допускаме ново овладяване на държавата. Законът е врата в полето, но моралът е норма над закона. Заедно можем да направим така, че морално неприемливо поведение на властимащите да бъде санкционирано. То e недопустимо в нашето общество. Силата е в нас!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни новини