Добрев: Това са двата варианта пред България заради измамниците от ПП

Трябва да прочетете

Депутатът Делян Добрев от ГЕРБ представи два варианта за развой на събитията в политическото пространство на България след скандала, избухнал около „Продължаваме промяната“ (ПП) заради записите от Националния им съвет, изнесени от Радостин Василев. 

Добрев направи това в профила си във Фейсбук.

Ето какво написа той: 

„След първоначалния шок и ужас от разговора на измамниците, идва ред трезво да помислим какви са вариантите. Според мен те винаги са били два:

Вариант I:
Дясно правителство с гласовете на ГЕРБ, ДПС, ДБ и ИТН.
Плюсове: Стабилно мнозинство от 142 депутата, 100% съвпадение на приоритите и програмите, принципни и правилни позиции по геополитическите въпроси, способни политици и експерти, които могат да извадят страната от кризата на ПП…
Минуси: Не виждам.

Вариант II:
Избори.
Плюсове: Партията на измамниците от ПП ще отиде в небитието. Истинското наказание/възмездие в политиката го дават избирателите и аз нямам съмнение, че ПП ще си получат заслуженото.
Минуси: Шести поредни избори, още няколко месеца хаос и несигурност, липса на бюджет, задълбочаване на кризата и др. 

От много време твърдя, че ключът към решаване на парламентарната криза се държи не от Корнелия Нинова, Мустафа Карадайъ или Слави Трифонов, а от Христо Иванов. И това е факт не само в това събрание. Така беше и в предишното, най-вероятно ще е така и в следващото.

Време е ДБ да възмъжеят и да поемат своята отговорност. Не могат повече да се крият зад коалиции с ПП (партия за която от ДБ са били винаги наясно, че е сбирщина от измамници, жадни за власт). Настават мъжки времена. Време е да се прояви кураж, държавническо поведение и отговорност към избирателите! 

P.S. И още нещо! Ако въпреки всичко все пак се сформира някакъв Франкенщайн с участието на Асен Василев и ПП, вината за това ще е колкото на ГЕРБ, толкова и на Христо Иванов и ДБ“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни новини