Йорданов: Радеви са в нарцистично умопомрачение

Трябва да прочетете

Съжалявам, че трябва да го кажа, не обичам да се изразявам така, но вече станаха 5 – 6 г. откакто коментирам Румен Радев. От първите му изяви, когато той бе „инсталиран“, като титуляр в президентската институция, аз съм казвал многократно какво мисля за него и в момента мога само да „досаждам“ с изрази като: „Казах ли ви…?“ – на всички онези, които по разни конюнктурни съображения го намираха за приемлив, или негрешащ, или за техен съратник

За президентшата също имам достатъчно коментари и анализи. Г-жа президентшата, също като съпруга си, така и не успя да се примири с ролята си на „статист“ ,като съпруга на човек, който трябва просто да изпълнява едни предимно церемониални и символни функции.

През различни периоди тя се доказа като очевидно суетна, амбициозна и хиперактивна жена. Въпреки, че за известно време ѝ бяха сложили „тапа на устата“, след поредица от публични гафове, тя все пак очевидно много се възбужда от това да е президентша по американски, но не като „майка“, а като „кака на нацията“.

Явно и двамата в емоционален и психологичен аспект са в някакво специфично състояние на нарцистично умопомрачение от изкушението, да се преживяват като монархична двойка, в опитите си да консумират с пълни шепи представителна и формална власт.

Това заяви психологът Росен Йорданов, цитиран от БГНЕС.

„Това, което се случва, е нещо съвсем закономерно. Приключва един период, в който очевидно маските ще трябва да паднат, някои хора ще трябва да поумнеят, други да отстъпят не една, не две, а пет крачки назад, особено лидерите“, каза Росен Йорданов и добави, че някои видни представители „Продължаваме промяната“ изглежда все още не са проумели докрай историческото предизвикателство на ситуацията, но се надява, че ще го направят, защото заплахата от регрес и провал е много сериозна.
Психологът подчерта, че президентът Румен Радев е руски проект. „Румен Радев определено не е президент, който представлява българите.

Той е „аватар“ на определени ретроградни цели, конкретни източни геополитически интереси, но не и българските. Нищо, че успя успешно да заблуди мнозина, едни заради „късогледи“ интереси, други по чисто „естетични“ причини тъй като част от нашето общество си „пада“ още по древногръцкия идеал „калокагатия“ (здрав дух в здраво тяло) – добра стойка, добра фигура, мъж правещ коремни преси на 55 – 56 г. Но въпреки това трябва да осъзнаем, че в днешно време това не е достатъчно за да разберем сърцевината и ценностите на човека“, категоричен е той.

Йорданов коментира, че „Възраждане“ са една просто политическа фирма, която добре работи в един мътен политически пазар, в който единствената ѝ работа е да бъде един добър спекулант (трейдър) и да увеличава приходите си.

„За всички гласуващи за „Възраждане“, мога да кажа само едно – продължавате да им наливате средства, могат да си купят поне още няколко къщи. Истината е, че те никога не са искали да управляват автентично“, допълни той.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни новини