Имате новина или сигнал? Изпратете ни я на имейл: [email protected]

Кои са мутрите, които са отговорни за побоя над момиче в Слънчев бряг?

Трябва да прочетете

Кадри на насилие над жена бяха разпространени в социалните мрежи. На тях се вижда насилие срещу момиче и момче от страна на охранители пред популярна дискотека в Слънчев бряг.

На кадрите се вижда как момиче лежи на земята пред дискотеката, когато мъж я удря, а охранители стоят около нея. След малко друго момче бива свалено на земята от охранител. Според очевидци публикували клипа, охранителите са оказали физическо насилие над момичето.

Кои са ибаче мутрите, които стоят “пазят” туристите в Слънчев бряг?

Охранителната фирма, която пази обекта, е “Аркус”. Зад нея стоят небезизвестните Митьо Очите и Златко Баретата.

Не случайно до момента няма подаден сигнал до РПУ Несебър, а от Районната прокуратура се въздържаха от коментар.

МИТЬО ОЧИТЕ

Димитър Желязков – Митьо Очите е роден на 19 септември 1972 г. в Несебър. Името му се свързва с търговия с наркотици на Южното Черноморие, където се води за бос на подземния свят. Започна кариерата си като охранител в курорта Дюни. По това време е свързан със силовата групировка ВИС и влиза в директен сблъсък с опити на СИК да прави бригади от мутри.

Първото престъпление – въоръжен грабеж, извършва през 1995 г. Две години по-късно името му се свързва със заплахи срещу свидетелка по делото за атентата срещу кмета на Несебър Живко Георгиев. През ноември 2006 г. по разпореждане на Районната прокуратура в Несебър е задържан за 72 часа в следствен арест. Срещу него е повдигнато обвинение за престъпление от общ характер, защото Желязков заплашвал и ударил управителка на заведение. Митьо Очите излежа присъда от 4 г. и 10 месеца затвор за разпространение на наркотици. Той се споразумя за нея с прокуратурата, като се призна за виновен по едно от първите дела срещу организирана престъпна група, търгувала с дрога.

ЗЛАТКО БАРЕТАТА

Златомир Иванов Иванов, по-известен като Златко Баретата, е един от шестимата най-влиятелни наркобосове в България. Така поне го представя разработка от 2003 г. на Центъра за изследване на демокрацията.

Официално Златко Баретата декларира участието си в над 30 фирми за охранителна дейност, игрални бинго зали и казина, търгува с петролни, химически и фармацевтични продукти. Криминалните сводки по медиите обаче го свързват с десетки убийства, атентати, трафик на жени, дрога, контрабандни канали за крадени коли.

От 1995 г. насам Златко Баретата извървява пътя от уличен гангстер до ръководител на могъщ мафиотски синдикат, известен като наркокартела „Фирмата”. Подобно израстване е невъзможно без подкрепата на службите за сигурност, подозрителната пасивност на съдебната система, дискретния политически лобизъм.

При управлението на Иван Костов Златко Баретата е подозиран за трафик на жени и контрабанда на крадени автомобили. Знае се, че е в близки отношения с Георги Пехливанов, смятан за наследник на убития наркобарон Поли Пантев. След убийството на Константин Димитров-Самоковеца през 2003 г. наркогрупировките на Антон Милтенов-Клюна и Златомир Иванов започват битка за териториите на „картофения“ бос.

След множество арести и обвинения, престъпленията, в които е замесен, остават на ниво подозрения и той е освобождаван многократно.
Смята се, че от 2003 г. до 6 февруари 2009 г., когато Златомир Иванов е арестуван, наркокартелът “Фирмата” реализира оборот от близо 500 млн. лв. от търговия с всякакви видове наркотици.

Златко Баретата е сред участниците в скандална среща в края на 2006 г., уредена лично от Алексей Петров. На нея присъства и вътрешният министър в кабинета на тройната коалиция Румен Петков. Той твърдеше, че се е видял с Братя Галеви, защото получил от тях много важна информация в навечерието на приемането на страната ни в ЕС.

През 2010 г. шефът на митниците Ваньо Танов, директор на ГДПОБ по това време,  разкри, че Румен Петков е уреждал преразпределението на наркопазара между Братя Галеви и Златко Баретата. По този повод Баретата определи Танов за луд глупак.

Баретата беше арестуван на 7 февруари 2009 година. Срещу него бе повдигнато обвинение за организиране и ръководене на престъпна група, занимаваща се с разпространение на наркотици и убийства.

Срещу Баретата има и още едно дело. То е за ДДС, което след закриването на специализирания съд е в Софийския градски съд.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни новини