Имате новина или сигнал? Изпратете ни я на имейл: [email protected]

Кметове феодали погубват Странджа планина

Трябва да прочетете

…Една от най-красивите български планини – Странджа от години бавно и системно е убивана от кметове-феодали. Планината е завладяна, а поминъкът в нея е унищоженЦялото мероприятие по унищожението на Странджа започва през ранната пролет на 2011 г., а главни герои са двама кметове, които по това време все още не са такива, но за отлично свършената работа ще бъдат произведени в кметове. Все пак е редно да уточним, че единият кмет по това време заема важна държавна длъжност, а другият е зам.-кмет на община Малко Търново.

През ранната пролет на 2011 г., когато снеговете още не са се стопили в Странджа планина изненадващо избухва шап?! Хората недоумяват, как е възможно това при положение, че при минусови температури болестта не може да се предава по кравите, биволите и говедата. За нула време без да има категорични доказателства, че е пламнала епидемия по животните, всички пътища в планината са блокирани от властите и започва масово избиване на едър рогат добитък. Главна роля в тази кървава акция по избиването на хиляди глави едър рогат добитък играе Димитър Германов, който по това време е назначен за директор на Областната дирекция по безопасност на храните-Бургас.
Така започва първата голяма акция за обезлюдяване на планината Странджа и подготовката за продажба на хиляди декари земя на безценица. Главна роля в това мероприятие играе лицето Илиян Янчев, който по това време по неведоми пътища е станал зам.-кмет на Малко Търново.
Кой е Илиян Янчев?
Проверка в интернет пространството показва, че всякакви компрометиращи материали и статии за Илиян Янчев са прочистени от виртуалното пространство. Мнозинството публикации представят Янчев като истински патриот и родолюбец, който здраво е стиснал властта в община Малко Търново. Така ли е наистина?
Илиян Янчев е роден на 6 декември 1968 г. в гр. Малко Търново. По това време китното странджанско и граничноградче е с население над 5000 души. На 17 годишна възраст Янчев започва работа като общ работник в местното предприятие за Добив и обработка на скални материали, където се подвизава три години до 1989 г.. През това време успява да намери връзки и от началото на 1990 г. става митничар на ГКПП – Малко Търново. Именно като митничар започват подвизите на бъдещия кмет на Малко Търново.
90-те години са годините на службите, далаверите, мутрите, куфарната търговия и бързото забогатяване. ГКПП-Малко Търново е един от основните гранични пунктове през които по това време се шири контрабандния внос на стоки внасяни от Турция. Името на митничаря Илиян Янчев всява ужас за куфарните търговци, но то става още по-страшно, когато Янчев се залюбва с десет години по-възрастна от него бизнес дама с прозвището Мара-червото , която освен това се оказва и агент на държавна сигурност.
Двете влюбени гълъбчета създават стройна организация, разказва по това време бившия шеф на  Митница-Бургас Симеон Симеонов под чийто контрол е и ГКПП-Малко Търново, а Илиян Янчев и Мара-червото са от любимците му.
Това са златни години за Янчев и възлюбената му бизнес дама, през които хвърчат торби с долари и марки. Бизнес дамата на Янчев инвестира огромна част от парите в хотели на Слънчев бряг и Ахтопол, купува десетки имоти(магазини, офиси, апартаменти и производствени помещения) в центъра на Бургас, които ползва и до днес, но всичко записва на нейно име, тъй като Янчев е на държавна служба и няма как да докаже произход на парите.
Парите стават и повод за кървав раздор между Мара-червото и Илиян Янчев, когато една вече в апартамент в Бургаския квартал Меден Рудник Илиян Янчев прострелва с пистолет възлюбената си бизнес дама, тъй като установява, че липсват два сака с долари, които са били предназначени за висшестоящи чиновници, които да издигнат Янчев на много висок пост в Столицата.  Вместо на висок пост в София Илиян Янчев се озовава в Бургаския арест. Грози го затвор за опит за убийство, но… Мара-червото се оказва благосклонна и задейства дебелите си връзки, чрез които всичко е потулено, Янчев вместо в затвора се оказва на свобода.

Той обаче не може да прости предателството и месеци по-късно луксозния Мерцедес на бизнес дамата е взривен в центъра на Бургас на метри от апартамент, който е закупен с пари от  митнически далавери. След случая със стрелбата по бизнес дамата Илиян Янчев е принуден да напусне митницата. Запознати припомнят, че бизнес дамата е завлякла огромна част от парите на Янчев, тъй като той и е бил изневерил с една от най-големите бургаски красавици, от която има син, който също се казва Илиян Янчев. Красавицата бързо разбира що за човек е Янчев, който по това време комуникира само с мутри и престъпници и прекратява връзката си с него, като отглежда сама детето.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни новини