Имате новина или сигнал? Изпратете ни я на имейл: [email protected]

Калин Стоянов каза какъв филм е гледал, докато фенове се бият

Трябва да прочетете

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов дава извънредна пресконференция. Той съобщи, че застава зад всички полицейски служители и само адекватните действия на МВР са предотвратили много по-сериозни ексцесии.
Стоянов заяви, че е учуден, че му искат оставката и добави, че не намира за логично министърът на вътрешните работи да се превръща в изкупителна жертва. Той осъди превишаването на правата на полицаите. Назначен е одит.

Министърът бе категоричен, че само навременната и адекватна реакция на полицията и жандармерията са предотвратили по-сериозни щети, дори жертви.

„За да няма паника казах вчера, че не очакваме провокации, но се бяхме подготвили с 1600 полицаи. Провокаторите се появиха по-късно. Оперативното ръководство е поверено на главния секретар и това отговаря защо министърът не беше на място. През цялото време съм бил в непрекъсната връзка с главния секретар и директора на СДВР.
Не бях на Министерски съвет, защото по същото време бях на изслушване в комисията за Шенген в Народното събрание. След нея имах среща с деветимата директори на граничните полиции“, каза Стоянов.
„Категорично заявявам, че не съм бил нито на кръчма, нито на дискотека. МВР е консултант на филм за телефонни измами, който съвсем скоро ще тръгне по кината.
Това е сериозен проблем за българското общество. Присъствието ми там бе в работен порядък, а не да се забавлявам, освен ако някой не смята проблема с телефоните измами за забавен. Не съм бил с изключен телефон. Бях в постоянна комуникация с главния секретар и шефа на СДВР“, каза Стоянов.
Той отрече за напрежение между него и премиера Николай Денков.
„В нашия разговор аз му заявих, че според мен и ръководителите на мероприятието всичко е преминало нормално, но провокаторите се появиха по-късно. Това е проблемът.
По отношение на оставката, заявих го категорично. Ако аз подам оставка, това означава да предам всичките служители, които вчера бяха на първа линия“, каза вътрешният министър.
Що се отнася до уволнението на заместника му Стоян Темелакиев, Стоянов каза:
„Все още не мога да си обясня това уволнение. Политическото ръководството по закон няма право да извършва оперативното ръководство  на терен между службите“.
Стоянов отрече да е бил притискан по време на изборите.
„От самото начало, когато заех поста на министър на МВР и имаше реплики за наше и ваше МВР, категорично заявих, че няма нито наше, нито ваше МВР. По никакъв начин не съм се подавал на натиск. Това е важното за мени екипа от хора, с които аз работя“, каза той.
„Няма напрежение между мен и главния секретар. Той е на границата с Турция, където се провежда поредната планирана среща. По отношение, кой ще е новият заместник-министър, все още не е коментирано“, каза още Стоянов.
Той обясни и невижданото сливане на феновете на различните футболни агитки.
Всички станахме свидетели как враждуващи от години агитки се обединиха в една кауза, а именно недоволството от БФС, добави вътрешният министър.
Запалилите буса вчера вече са обвинени, добави директорът на СДВР главен комисар Любомир Николов. Той обясни, че сред задържаните 33 души има проявени за наркотици, футболно хулиганство и други.
Феновете бяха пуснали декларации, че няма да има провокации и ние бяхме без щитове, без каски, без палки, а само с жилетки, посочи още Николов.
От СДВР бяха пратили писмо, че се готвят провокации и е по-добре мачът да не е в София. В крайна сметка след идеи да е в Пловдив или Кърджали, той остана в столицата, но при закрити врата. Според Стоянов това е била игра на „иди ми, доди ми“, разигравана от БФС и повишила излишно напрежението.
„Лицето Борислав Михайлов не е задържано към този момент от служители на СДВР“, добави директорът на СДВР Любомир Николов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни новини