Ясно е кой министър си отива тази година

Трябва да прочетете

Първи действащ министър сам се сложи на топа и най-вероятно ше е един от сменените при ротацията през март.

„Честно казано, не бих се чувствал много комфортно като министър в кабинета на ГЕРБ след ротацията на премиерите през март”. Така министърът на спорта Димитър Илиев сам се отказа от поста в коментар, допълвайки, че, както се знае от разпространения от Радостин Василев запис от среднощно онлайн заседание на ръководството на „Продължаваме промяната“ през май миналата година, той няма доверие в ГЕРБ.
По думите му, когато ГЕРБ беше създадена (през 2006 г.), той е гласувал за партията на Бойко Борисов (през юли 2009 г. беше първото ѝ явяване на парламентарни избори), но впоследствие тя не е оправдала неговото доверие. Неговият прочит на поисканата му неведнъж оставка от Борисов е, че това са изявления на политически лидер, който се опитва да се харесва на своите избиратели.

„Това, което аз знам, е, че ще има ротация, ще се разменят премиерите – Николай Денков ще стане вицепремиер, Мария Габриел ще стане премиер, оттам нататък не мога да коментирам, всяко друго нещо би било спекулация“, коментира Илиев във връзка с предстоящата ротация.
Според него завъртането на имена на министри в публичното пространство също е спекулация, като в отговор на въпрос по каква причина се пуска тази спекулация, отбеляза, че това се прави, защото е „тема, която е интересна“.
Увери, че засега не обмисля да си подава оставката преди ротацията. Смята, че за седемте месеца под неговото ръководство Министерството на младежта и спорта е свършило абсолютно всичко по управленската програма с изключение на една-единствена точка за научноизследователски център, което е предвидено да стане през юни.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни новини