НАПРЕЖЕНИЕ: Евровотът взриви жадните за власт ПП и ДБ

Трябва да прочетете

Покрай започналите преговори за общо явяване на ПП и ДБ на европейските избори през юни са припламнали вече и първите искри, които може да разпалят истинска война ва власт, заявиха за “Труд news” депутати от коалицията. Нещата могат да се усложнят до 30 март, когато е отчетно-изборното общо събрание на ПП.
От ДБ са недоволни, че ПП им натресоха за водач на евентуалната обща листа бившият председател на НС Никола Минчев. “Това стана без предварителни консултации, поставиха ни пред свършен факт”, ревна човек от ДБ.

След Минчев в листата следват съпругата на една от иконите на ДБ Кристиян Таков – Боряна Мусева, която вече се била отказала, трети е вечният кандидат за постове Даниел Лорер, четвърта – депутатката от Враца Деница Симеонова, която стана известна с крилата фраза “за мене Кирил Петков е просто Киро”.
Чак на пето място е поставен единственият сегашен евродепутат от ДБ Радан Кънев. Той заяви наскоро, че не е важно на кое място ще бъде, важното е ПП и ДБ да бъдат заедно. От партията му обаче припомнят, че той отиде в Брюксел с преференции и изпревари водача на листата тогава Стефан Тафров. Очевидно Кънев ще действа и сега по същия начин.
Проблемът е, че според проучване на Европейския съвет по външна политика ПП-ДБ ще имат не повече от трима евродепутати, а апетитите за поне за два пъти повече места. Със сигурно ще има пренареждане, смятат депутати от мнозинството.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни новини