Митниците – хранилката на ПП, има и пловдивска следа!

Трябва да прочетете

ДАНС удари контрабандния канал на партията „Продължаваме промяната“  през Хасково, който функционира от години и обслужва хора от върховете на ПП.
Ударът на родното ФБР стигна до върховете на агенция „Митници, пряко подчинена на финансовия министър в оставка Асен Василев, като домовете и офисите на назначената от него шефка Петя Банкова и заместника й Людмил Маринов бяха обискирани от ДАНС и новата антикорупционна комисия.

Особен акцент трябва да се постави, че преди седмици беше назначен нов шеф в агенция „Митници“ – Мирослав Беляшки. Човекът, отговарящ за протокола на бившия кмет Здравко Димитров. Сменен е бил и началникът на Икономическа полиция.

Оказва се, че Беляшки се е сближил с почетния консул на Молдова Веселин Чипев и пловдивския лидер на ДПС Али Байрям.

Имало дори инициативен комитет за издигане на Беляшки за кмет на Пловдив от ДПС. Самият Беляшки е назначен от Банкова по искане на Стефан Димитров – синът на Ярата, който се очаква да влезе в новия списък Магнитски.
С Ярата го е запознал консулът Чипев, тъй като самият той е в контрабандния канал.
Веселин Чипев снабдява фабриката на Пещерняците с материали, които не се заприходяват никъде, сумите се плащат в брой и така няма следа в НАП. По този начин Веселин Чипев успява да натрупа огромен финансов ресурс. Купува освен складове, редица хотели, административни сгради, огромно имение на Палмата в Дубай. Има и две яхти за разкош – една в Дубай и една в Италия.

С негово съдействие и лобиране пред Ярата, е назначен и новия пловдивски шеф на митниците Мирослав Беляшки.

Всички промени в митниците са направени, за да се събират пари за изборите за „Продължаваме промяната“.

Според данните, синът на Ярата – Стефан Димитров е човекът, контктувал с бивши и настоящи министри и областни директори на МВР от името на олигарха Васил Божков-Черепа. Това се е случвало с активното съдействие на Бойко Рашков. По този начин те са прокарвали интереси на руските специални служби. Именно затова американците започнали разследването и стигнали до доказателства, които ги уличават в престъпна дейност и пране на пари.

Ярата е правил и множество срещи с шефове на служби в МВР и директори на областни дирекции със същата цел – да осигури чадър на контрабандния канал, който да пълни касичката на ПП-тата с обещание за кариерно развитие.

„Истината днес“ научи, че на 3 април ДАНС са влезли на обиск и в дома на главния секретар на МВР Живко Коцев. Ден след обиска, Коцев подаде оставка, като изтъкна лични мотиви.

Ярата е атакувал най-силно дирекциите на МВР във Варна, Бургас, Хасково, Благоевград, Пловдив, Русе, София и София област. Така се стига и до смяна на началници на Икономическа полиция, какъвто е случаят в Пловдив.

Синът на Ярата е и в много близки отношения със съпредседателя
на „Промяната“ Асен Василев.

Стефан – синът на скандално известния Марин Димитров по прякор „Ярата“ от Хасковско е дългата ръка на Васил Божков-Черепа в управлението на различни нива. Това се случва чрез пълната подкрепа на бившия вътрешен министър и сега депутат от ПП-ДБ Бойко Рашков, научи Истината днес.
Синът ня Ярата Стефан чрез Божков и Рашков е изпращан да корумпира всички в йерархията – от министър до шефове на всички нива. Той е човекът, който захранва с парите на Черепа министри, шефеове на изпълнителни агенции, НАП, митници, главния секратар на МВР, директори на дирекции в МВР и т.н. Последно е изтеглил на каса крупната сума от 10 милиона евро. Сумата била преведена по сметката на градинаря на Бойко Рашков.

Освен личните користни интереси, свързани с контрабандата – Чипев и Черепа чрез прокситата си ги обединява и защитата на руските интереси. Те използват парите от контрабандата, за да завладеят и оказват влияние върху една политическа структура, която на пръв поглед изглежда евроатлантическа.

Кой ще понесе отговорност за скандала в Митниците и захранването на Продължаваме промяната с пари от контрабанда, предстои да видим.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни новини