Зетят на Калин Стоянов се оказа рекетьор от НАП

Трябва да прочетете

Фалшив данъчен инспектор рекетира търговец да му плати 600 лв., за да не му напише акт. Случаят е разкрит от полицията и стига дори до ДАНС. Три години по-късно развръзка няма. Има обаче съмнения за властови чадър. Защото фалшивият инспектор Георги Шурелов е зет на сегашния вътрешен министър Калин Стоянов. А министърът му се явява шурей съгласно именника на българските роднински връзки.
На 5 август 2021 г. данъчен инспектор от Бургас проверил продавач на тестени изделия в Созопол. Казал, че е установена нередност в дневния оборот и трябвало да запечата павилиона. Но предложил срещу парична сума да впише неверни данни в протокола и да го остави да работи. Стопанинът на баничарницата платил 600 лв., но се усъмнил и подал сигнал в полицията – пише в сводката на ОД-МВР Бургас за 10 август.
Оказало се, че “данъчният” не е служител на НАП, а ползвал униформата и баджа на данъчен инспектор. Досущ като героя на Тодор Колев във филма “Опасен чар”, както отбелязват колегите от сайта Флагман, които първи писаха за случая. А в полицейската сводка за произшествията пише дословно това:
Проведени са множество оперативно-издирвателни действия, в резултат на които е установен един от двамата мъже, въвели в заблуждение собственика на павилиона – това е 45 годишен бургазлия, в чиято квартира, разположена в бл. 93 в ж.к. «Братя Миладинови» са намерени и иззети : част от облеклото му по време на извършване на деянието, празни пластмасови баджове, фотоснимки с различна големина, както и компютърна конфигурация. От ползвания от бургазлията л.а. «Фолксваген Голф», с бургаска регистрация са иззети множество празни бланки от протоколи на НАП. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Созопол.
Въпросният 45 годишен бургазлия е Георги Шурелов. Той е бивш зет на вътрешния министър Калин Стоянов. Шурелов е бил женен за сестра му Галина Георгиева Стоянова.
Георги Шурелов също е бил полицай като зетя си Калин Стоянов, но е напуснал системата по неясни причини. След това заминава на гурбет във Великобритания. Връща се в България и започва работа в НАП. Напуска агенцията, но си запазва униформата, баджовете, бланките и връзките с колеги.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни новини