Имате новина или сигнал? Изпратете ни я на имейл: [email protected]

АКТИВНО МЕРОПРИЯТИЕ ОТ ГЕРБ БУРГАС СРЕЩУ КОРУПЦИЯТА В „ГЕОЗАЩИТА“ – ДИНОЗАВЪРА ЧИТЪРЛИЕВА КАДРУВА ПО ЕТАЖИТЕ НА ВЛАСТТА

Трябва да прочетете

КАК БЕЗДЕЙСТВИЕТО НА СЛУЖИТЕЛКА ОТ ГЕОЗАЩИТА ВАРНА ЩЕ УНИЩОЖИ ЧАСТ ОТ КРАЙБРЕЖНА УЛИЦА С  ВЕЛОАЛЕЯ В САРАФОВО, ОБЩИНА БУРГАС.

Тъй като интересите на инж. Читарлиева са насочени основно в северното ни Черноморие, на заден план остава и свлачището, което поглъща от известно време най – красивата част от велоалеята, край Сарафово.

Потвърдено от външен независим експерт инж. Красимир Маринов е становището, че при следващо по – силно вълнение най – хубавата част от велоалеята между Бургас и Сарафово ще пропадне във водата. За кмета на Община Бургас едно е ясно – твърде е обезпокоителен фактът, че е налице разминаване в становищата на държавната „ГЕОЗАЩИТА“ ЕООД – гр. Варна и „Проект трой“ ЕООД – гр. Варна. Затова той настоява да се сформира нова комисия в разширен състав, като в нея бъдат включени и външни експерти, различни от служителите на „ГЕОЗАЩИТА“ ЕООД – гр. Варна. Според Община Бургас по този начин ще се намери най – правилното решение за предотвратяване на по – сериозна авария и ще бъдат предприети адекватни действия за обезопасяване на брега, а с това и опазване на живота и здравето на хората!

ЛИЧНИ ИНТЕРЕСИ, КАДРУВАНЕ И СИМБИОЗАТА НА ДЪРЖАВНАТА ДЛЪЖНОСТ С КОНСУЛТАНТСКАТА ДЕЙНОСТ ЗА ЛИЧНА ОБЛАГА. „ВЕЧНАТА АМБЪР“ В ГЕОЗАЩИТА ВАРНА

„Вечната Амбър“, така определят инж. Тодорка Читарлиева в инженерните среди на ГЕОЗАЩИТА Варна, която е превърнала държавното дружество в недостъпен бастион. Няма частен инвеститор, който да не е бил лично консултиран през дружеството си „ГЕА 2007“ ЕООД. Всъщност симбиозата между държавната длъжност в „ГЕОЗАЩИТА“ ЕООД – гр. Варна и нейната частна дейност са очевадни.

Известно е и това, че държавният архив в „ГЕОЗАЩИТА“ ЕООД се използва основно за частна дейност.

От справка в търговския регистър става ясно, че на първо място в предмета на дейност на собственото и дружество „ГЕА 2007“ ЕООД е посочено – KOHCУЛTAHTCKA, MEHИДЖЪPCKA И ПOCPEДHИЧECKA ДEЙHOCT.

Но с това не свършват греховете на инж. Читарлиева. В последните дни на сегашните правителство и парламент тя не спи, а обмисля действия, които ще променят за следващите няколко години съдбата на единият от синовете и – инж. Читарлиев.

Въпреки, че кадруването e сред обичайните поводи за най – мащабните скандали във всяка една система през изминалите 30 години и макар системата ни да е в процес на непрестанна борба срещу него, кадровите въпроси продължават да се решават задкулисно, а както се оказва – и с участието на политици и държавни служители.

Датата е 23 май 2022 г. – гр. Варна

Вечната Амбър е в ролята на кадровик, само че този път кадруването е добре обмислено и задкулисно. По време на нарочна среща с хора от властта (варненски депутат, министър и областен управител)

тя не се колебае, а действа светкавично. Предстои избор на нов управител на „ВиК“ – Варна, най – подходящ за тази позиция е не друг, а един от синовете и, който за нейно огромно съжаление е нереализиран в бизнеса ВиК инженер.

СКАНДАЛ С ПОРЪЧКОВА ЕКСПЕРТИЗА ПРЕЗ 2010 г. НА „ГЕОЗАЩИТА“ ЕООД – ВАРНА, БЕТОНИРА ИЗВЪРШИТЕЛИТЕ НА НЕЗАКОННО СТРОИТЕЛСТВО НА МИДЕНИЯ ПЛАЖ.

Вероятно малко хора ще си спомнят, че през 2010 г. екип на чело с тогавашният директор на „ГЕОЗАЩИТА“ ЕООД – Варна, инж. Йорданов съвместно с инж. Т. Читарлиева изготвят „удобно“ становище/експертиза с която обслужват изцяло и единствено частен инвеститор, като експертите наблягат изцяло на естетиката на района и забравят за закона и природата!!!

По това време заключението подписано и от инж. Читарлиева ще се окаже от съществено значение, защото на него ще се базира решение на ДНСК да узакони изсипаните десетки тонове бетон в морето. Ето така незаконното строителство се е трансформирало в укрепително съоръжение. И ето как се узаконява незаконно излетият бетон на брега – изсипваш цимент в морето, зариваш плажа… с пясък.

След всичко изложено до тук, кметът на община Бургас очевидно сериозно има основание да иска създаване на „ГЕОЗАЩИТА“ ЕООД в гр. Бургас.

Време е някой да си отиде.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни новини