Имате новина или сигнал? Изпратете ни я на имейл: [email protected]

ГРАНДИОЗНА АФЕРА С ОРЪЖЕЙНА СДЕЛКА ЗА 200 МЛН. ЗА УКРАЙНА В СИМБИОЗА „КИРИЛ ПЕТКОВ – КОРНЕЛИЯ НИНОВА & КАЛОЯН МЕТОДИЕВ“! КОЙ ПРИБРА КОМИСИОННА ОТ 20 МЛН. ЛВ.? НАТИСК НАД ВМЗ „СОПОТ“ ДА РЕМОНТИРА ДЕФЕКТНА ПРОДУКЦИЯ! АКО ИМА ДАНС ОЩЕ ДНЕС ТРЯБВА ДА ПРИВИКА ПОСОЧЕНИТЕ ЛИЦА ПО СХЕМАТА!

Трябва да прочетете

Как оръжейна сделка за 200 млн. за Украйна разкри връзката между Кирил Петков и Корнелия Нинова. Натиск над „ВМЗ-Сопот“ да ремонтира дефектна продукция

Вицето Корнелия Нинова и пажът й Калоян Методиев продължават да твърдят, че България не изнася оръжие за Украйна, въпреки разкритията на АФЕРА. Кирил Петков, дето още се води министър-председател, макар и в оставка, твърди същото. Нищо не изнасяме към Украйна. Директно през Полша, Румъния и т.н. е друга тема.

АФЕРА ще разкрие факти, които ако има ДАНС, Служба „Военна информация“ и прокуратура, трябва още днес да привикат посочените лица. Фактите разкриват грандиозни схеми, които крепят тази порочна власт, в която няма идеали, няма идеология, а всичко е „просто бизнес“.

Ще си спомни ли Лена Бориславова, началник на кабинета на Кирил Петков и негова възлюбена, че на 05 май 2022 г. се е свързала с Александър Димитров?!

Прави ли това Лена Бориславова по заръка на Кирил Петков?

Александър Любомиров Димитров е собственик и управител на „Ал Гънс“ ЕООД – в превод „ALL GUNS“.

Какво си говорят Лена Бориславова и Александър Димитров, че до края на същия ден /петък/ – „Ал Гънс“ спешно внася документи с искане за възлагане на поръчка за износ на оръжие, техника и боеприпаси за съседна Румъния. За всеки е ясно, че изделията, които попадат в специалния списък за възможна двойна употреба, са предназначени за износ за Украйна, но през Румъния.

Какво се случва до края на същия ден – 20 май, петък.

Бизнесменът Александър Димитров внася документите в Министерство на икономиката, а още същия ден ведомството на Корнелия Нинова парафира документите на посредническата фирма, с което „Ал Гънс“ ЕООД експресно получава разрешението за доставка на оръжието, техниката и боеприпасите за Румъния.

Става въпрос за сделка, възлизаща на колосалната сума от 200 млн. лв.

Има ли комисионна от 10% или 20 млн. лв. и кой я прибира?

Това трябва да установят ДАНС, „Военна информация“ и прокуратурата, като ние ще им помогнем – близък ли е Кирил Петков с Александър Димитров? Откъде се познават? Има ли разговор между Лена Бориславова и Александър Димитров? Какво прави Корнелия Нинова на 20 май по отношение на „Ал Гънс“ ЕООД?

Сделката минава по бърза писта, но както често става в този бизнес, има засечка. Оказва се, че доставените изделия с двойна употреба са върнати от купувача. Оказва се, че качеството не отговаря на документацията, а част от оръжието е негодно за употреба. Нещо повече, същото се оказва с неясен произход, макар в първоначалната оферта да е било посочено, че се касае за продукция, закупена от ВМЗ – Сопот.

Последиците за авторите на подобни издънки много често се оказват фатални.

Иска ли спешно Петков от Нинова ремонт на върнатата техника? Иска ли Нинова спешно от борда на ВМЗ – Сопот ремонт на чужда военна продукция и получава ли отказ? Точно този отказ за ремонт на дефектна продукция за 200 млн. лв. от ВМЗ – Сопот става причина за смяната на ръководството на държавното дружество на 3 юни.

Новото ръководство на Сопотския завод дали приема да ремонтира чуждата продукция, за да може същата отново да тръгне по направлението – Румъния – Украйна.

Има ли връзка издънката с оръжейната сделка с увеличаване на охраната на Кирил Петков?

Бившият вече директор на Съвета на директорите „ВМЗ-Сопот“ Никола Стоянов, отстранен именно от Нинова, тази сутрин в Нова телевизия повдигна завесата. Мисирките на Нова – Виктор и Мира, не пожелаха да чуят всичко, а Никола Стоянов ясно каза за новите фирми, които са стъпили на входа и изхода на държавната оръжейна индустрия, която пряко се контролира от Корнелия Нинова и нейния партньор във властта – Кирил Петков.

АФЕРА пак ще свърши работата на мисирките и ще доразкрие недоизказаното от Никола Стоянов.

Ще потвърди ли Корнелия Нинова, че към момента всички сделки на „ВМЗ-Сопот“ минават през следните три търговски дружества: „Булкомерс КС“ ЕООД, „Армстехно“ ЕООД и „Булкомерс СБ“. Всичките собственост Калоян Станиславов.

Каква е ролята на началника на кабинета на вицепремиера Корнелия Нинова – Калоян Методиев, в координирането на сделките между държавния завод и едноличните търговски дружества, е въпрос с риторичен нюанс.

Корнелия Нинова не иска Кирил Петков за премиер! Вярвате ли?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни новини