Имате новина или сигнал? Изпратете ни я на имейл: [email protected]

Кой е истинският кмет на София?

Трябва да прочетете

Кметът на София Йорданка Фандъкова кара четвърти пореден мандат начело на Столична община. Малцина обаче знаят кой е истинският кмет на София. Сивият кардинал, без чието съгласие не минава нито една сделка. Неговото име е Орлин Алексиев.
 
Той е човекът,  който контролира Йорданка Фандъкова, управлява Столична община,  контролира мнозинството в Общинския съвет на София и депутатите на Слави Трифонов от „Има такъв народ“ в последните две Народни събрания. 
 
Малцина знаят и че Алексиев е свързан с Васил Божков – Черепа и е сочен и за организатор на канал за наркотици.
 
В същото време Прокуратурата не му повдига обвинения, защото все още той контролира Общинския съвет и кмета на София.

Малко известен факт е, че Орлин Алексиев контролираше напълно парламентарната група на партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“. Проверка на професионалните биографии на нардните представители от ИТН показва, че голяма част от тях са бивши служители на Ортака на Орлин Алексиев, известен като Слави Транспорта. Алексиев контрошираше напълно и бившия министър на регионалното развитие Гроздан Караджов.
 
Прокуратурата не повдига обвинение на Орлин Алексиев и Михаил Иванов – дясна ръка на Васил Божков, въпреки че има свидетелски показания срещу тях от няколко човека,  дадени пред съдия, които ги уличават във финансиране на протести срещу правителството на ГЕРБ, пране на пари, поръчитрлство на пребивания и убийства на конкуренти на Алексиев и Божков.
 
Съществуват защитени свидетели, които свидетели, които са дали показания срещу Алексиев, Божков и Иванов.
 
Част от групата, срещу които свидетелстват защитените свидетели, е и Красимир Каменов „Къро“.
 
И още. Ако прокуратурата не кредитира с доверие тези свидетелски показания, то защо е дала статут на защитен свидетел на тези хора?!


Припомняме, че изгорени документи, свързани с рали „Дакар“, са били открити в ресторант, свързан с Орлин Алексиев, който е и общински съветник от ГЕРБ, председател на постоянната комисия по финанси и бюджет, член на постоянната комисия по стопанска политика и общинска собственост.
 
През февруари 2014 година полицията претърси дома, автокъщата и офисите на Алексиев. Неофициална информация свърза действията на разследващите с огласената по-рано същия ден международна акция, при която бяха заловени 1400 килограма кокаин, произведен в Боливия и предназначен за разпространение в Западна Европа.

По цени на дребно дрогата струва около 273 милиона евро.
От МВР тогава отказваха да уточнят дали подозират Алексиев за участие в канала. Догадките, че общинарят може да е свързан с наркотрафика, бяха провокирани от редовното му участие в рали „Дакар“, тъй като пакетите с дрогата от Боливия бяха открити на кораб, плаващ за Франция, укрити в автомобилни гуми, превозвани именно за това състезание.
При операцията бяха задържани и няколко българи. Тогавашният вътрешният министър Цветлин Йовчев пък бе лаконичен по въпроса за евентуалната роля на Алексиев в канала с трафик на кокаин. Той посочи, че обиските в имоти на Орлин Алексиев  са били предприети „заради постъпила оперативна информация“.
 


Фирмите на Алексиев се наричат „А2-Орлин Алексиев“ ЕТ и „А2- Автомобили“ АД. Тогава Алексиев е заяви, че няма нищо общо с намерените наркотици.
Bulgaria Off-Road Team отпадна от рали Дакар 2014 на 9 януари 2014 г. в четвъртия етап. Пилот на джипа беше Орлин Алексиев, а негов мениджър Тодор Христов, участник в предишни издания на ралито.
Орлин Алексиев с прякор „Кмета“ е многопластов играч – има позиции и отношения и с  Васил Божков-Черепа.



Най-добрият покерджия и най-вече топбриджьор сред големите играчи – Васил Божков-Черепа, няма от какво да се оплаче от Йорданка Фандъкова, още по-малко от Орлин Алексиев.
Алексиев държи и администрациите по районите, обслужва схемите и е повече „кмет в сянка“ от самата Йорданка Фандъкова като кмет под прожекторите.
Въпросът сега е, след като Фандъкова обяви, че това е последният й мандат като кмет на София, дали това ще е последният и за истинския кмет Орлин Алексиев?
 
Ще се развържат ли ръцете на Прокуратурата да му потърси отговорност за извършеното в последните 4 мандата начело на столицата?
 
Предстои да разберем. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни новини