Имате новина или сигнал? Изпратете ни я на имейл: [email protected]

Кой е Калин Едрев – шпионин или измамник?

Трябва да прочетете

Името на Калин Едрев не е широко известно. То доби своята скромна популярност едва преди около месец, покрай скандала с подслушвания телефон на бившия премиер Кирил Петков. Тогава стана ясно, че мистериозен бизнесмен, с името Калин Едрев, е един от основните участници в сензационните чатове, източени от профила на бившия премиер в приложението Telegram.
Нека припомним, че за хакерската атака тогава бе обвинен 31-годишния Любомир Механджийски от Благоевград. Смята се пък, че източените чатове той е изпращал на свой “човек от Дубай”.
Случайно или не, Едрев също е свързан с Дубай. В профилите му в социалните мрежи могат да се видят десетки снимки от луксозни дестинации в Емирството. От тях се вижда, че Едрев разполага със сериозни финансови средства, като наши източници дори твърдят, че при престоите си в Дубай той е плащал по 1500 евро за нощувка, както и че е посещавал най-баровските ресторанти.
Едрев има много снимки от изкуствения остров Джумейра, от световноизвестната хотелска верига “Four Seasons”, от хотел “Mandarin Oriental”, както и от 828-метровия небостъргач “Burj Khalifa”.
Източници АФЕРА твърдят още, че той и до днес поддържа близки отношения с крупен български олигарх, който от няколко години пребивава в Дубай.
Кой е Калин Едрев?
Според нашите източници Калин Едрев е родом от Ловеч, като преди години е имал близко “вземане-даване” с един от емблематичните ъндърграунд герои от региона, с прякор Ачо. Това, което е известно за Ачо е, че и към днешна дата той е един от най-влиятелните и мощни баровци в района на Ловеч, както и че от много години го играе нещо като местен феодал в града.
Но да се върнем на Калин Едрев.
Според свидетели, през последните 5 години Едрев обичал да представя себе си, като сериозен бизнесмен от България с огромно влияние в правителствените среди, особено, когато у нас за кратко на власт беше правителството на “Промяната” начело с Кирил Петков.
По думите на източниците ни, Едрев минавал за близък на Даниел Лорер, Лена Бориславова и бившия премиер Кирил Петков, като последното от части се потвърждава от изтеклите чатове от телефона на Петков, в случай, че те се окажат истински, разбира се.
Нашата информация обаче допълва още повече картината, от която става ясно, че Едрев действително е бил в изключително топли отношения с лидерите на “Продължаваме промяната”.
Според информацията ни, освен с горните имена, той е минавал за близък и с бившия финансов министър Асен Василев, както и с лицето Тони Иванов (Тони Парфюма) от Варна, за когото пък в медиите излязоха информации, че е бил интимна дружка с Асен Василев.
Тук, нека припомним, че в края на миналото лято, Тони Парфюма бе арестуван на бул. “България”, след като отказа да спре на подаден от полицията сигнал и беше инсталирал на частния си автомобил незаконна полицейска лампа.
Всъщност, именно този същият Тони Парфюма се оказва свързващото звено между Калин Едрев и бизнес дамата Нели Беширова. Нека припомним, че Беширова е бивша съпруга на един от най-влиятелните енергийни бизнесмени у нас, Богомил Манчев.
Нека припомним и още, че преди години в баровското семейство настъпи сериозен разкол, който освен, че доведе до развод между двамата, остави в ръцете на Беширова и перлата от енергийната империя на Богомил Манчев, “Риск Инженеринг” АД.
По наша информация Калин Едрев се запознава с Нели Беширова, именно, благодарение на интимния приятел на Асен Василев, Тони Парфюма. Източниците ни разказват още, че Едрев, като един истински Остап Бендер, бързо успява да омая Беширова и да я въвлече в своите неясни, а по всичко личи и откровено измамни схеми. Агентите ни разказват още, че Едрев бил завлякъл Беширова с над 1 милион евро, които тя не си е видяла и до днес.
Същевременно, нека тук припомним и един от чатовете между Калин Едрев и Кирил Петков, в който когато става дума за за ВМЗ “Сопот”, Едрев казва на Петков, че “за да им затворим устата на тези ще са нужни 250 евро”. Според мнозина анализатори, в конкретния случай не става дума за 250 евро, а за 250 000 евро, като в смисъла на разговора, 250 евро е използвано като жаргон за 250 бона.
И тук логично възниква въпросът:
Кой е Калин Едрев, че раздава на ръководството ВМЗ “Сопот” по 200 бона евро, като коментира това с българския премиер?
Отговорът на този въпрос, може би, се съдържа в следните два детайла:
Първият е, че от чатовете с Кирил Петков се вижда, че един от телефонните номера, с които Едрев си контактува е обозначен с името “USA emb. CIA” – ЦРУ Американско посолство”.
Сами разбирате, че не всеки има в телефона си връзка с офицер от ЦРУ работещ в Американското посолството в София! Като добавим към това и втория детайл, а той е, че самият Едрев не спира да се хвали със своите солидни, но секретни връзки с американското разузнаване, общата картина започва да изглежда все по-странна и взе по-скандална.
Кой е Калин Едрев – шпионин на чужда държава или обикновен измамник, който без скрупули и с пълна лекота оплита в схемите си своите жертви?
Очевидно е, че старата приказка, според която “Дяволът се крие в детайлите”, в пълна степен е валидна и за историята около Едрев.
Свидетели разказват, как той не спирал да се хвали със своя снимка с бившата шефка на Конгреса на САЩ Нанси Пелоси. Едрев дори бил показвал тази снимка на свои познати от личния си телефон.
Нещо повече. Той редовно се хвалил, че има достъп до секретни данни и разработки, както на наши, така и на чужди служби за сигурност. Дали това действително е така, все още остава неясно, но пък спекулативната същност в образа на Калин Едрев добива все по-ясни очертания. Нека добавим към всичко това и заканите му, че именно той бил човекът, който е организирал и финансирал протестите преди няколко години у нас, и става ясно, че и в тази история има доста тиня.
Тук няма да обръщаме особено внимание на твърдението на нашите източници, че Едрев е споменавал за изключително добрите си отношения с Васил Божков, както и че имал за задача от американците да унищожи Таки и завладее “Златния гьол” на Капитан Андреево, а само само ще допуснем, че това са изказвания на комплексиран човек.
Ако обаче прибавим към тях твърденията му, че той е организирал и финансирал протестите срещу Борисов, както и че негова основна цел е задължителното сваляне на Иван Гешев от поста главен прокурор, нещата започват все повече да замирисват на гнило, а “Схемата Едрев” си става направо скандална.
И за да не бъдем обвинени, че градим историята си единствено върху слухове или спекулации, твърдейки, че Калин Едрев е измамник и е нещо като съвременния Митьо Шашмата, трябва да кажем, че Едрев е имал сблъсъци с правосъдието в миналото си, а към днешна дата най-вероятно му предстои и ново съдебно дело, в което той ще бъде ответна страна срещу компанията “Мючуал Коммитмант Къмпани”, регистрирана съгласно законодателството Федерална република Нигерия и представлявана от своя изпълнителен директор Лиу Жво Лонг, който пък ползва за свой представител в България архитект Пламен Тодоров.

Делото ще бъде въз основа на договор и анекс сключен между двете страни на 18.12.2019 г. като според съдържанието и клаузите му, Едрев получава заем в ОББ от въпросната нигерийска компания, който той е трябвало да върне до 31.10.2020 г. Както сами може да предположите и до днес този заем не е върнат, а хората от своя страна пък настоятелно си искат парите обратно.

Делото ще бъде въз основа на договор и анекс сключен между двете страни на 18.12.2019 г. като според съдържанието и клаузите му, Едрев получава заем в ОББ от въпросната нигерийска компания, който той е трябвало да върне до 31.10.2020 г. Както сами може да предположите и до днес този заем не е върнат, а хората от своя страна пък настоятелно си искат парите обратно.
Или с няколко думи, накрая да кажем, че и до момента остава неясно, кой е Калин Едрев?
Кой е този човек, който напълно анонимно върти милиони, от години живее на широка нога, завлича с пари бизнесмени, от България и чужбина, дава нареждания на българския военно промишлен комплекс, продава оръжие, запушва усти на шефове на заводи, твърди, че има сериозни позиции в българското правителство и обича да се представя за американски шпионин?
Любопитен детайл, към цялата тази все още незавършена пъзелова картина, е твърдението на познат на Едрев, че самият той му се е хвалил, че след “Промяната” вече притежавал няколко милиона евро в диаманти.
Ти да видиш! Какъв секретен баровец сме си имали у нас…
Защото, вижте уважаеми читатели на АФЕРА, както и да погледнем на горните думи, все ще съзрем нещо мръсно. И със сигурност неясно. Което пък предвид всичко гореописаното, прави въпроса, кой е Калин Едрев, още по-интересен.
И би било добре, ако този въпрос стане интересен и на всички служби за сигурност, у нас и в чужбина, включвайки в това число, НАП и българската прокуратура.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни новини