Имате новина или сигнал? Изпратете ни я на имейл: [email protected]

Шурей на Горанов и данъчен шеф мачка бизнеса по Черноморието

Трябва да прочетете

Кой е Красимир Ангелов и каква е връзката му с Влади Горанов?

Красимир Ангелов е брат на жената на Горанов, т.е. както е по-известен в НАП – “шурея”. Той е дългогодишен инспектор в НАП, като след назначаването на Владислав Горанов за министър на финансите, започва бурната му кариера.

Веднага с поемането на финансовото министерство, Горанов назначава шурея си за шеф на отдел финансов контрол в НАП Варна – ключов пост за далавери.

Отделно с хубав пост в НАП се урежда и съпругата на Ангелов – Ана Ангелова, която продава на търгове отнетото имущество от длъжници на Агенцията, разбира се срещу скромни „комплименти“.

Зетят Ангелов отговаря за данъчните за целия Североизток – от Варна до Русе. Без негово знание никой не влиза в обектите на проверка. Проверяват се само фирми които са нарочени или не са си платили “такса спокойствие”, която според запознати в бранша варира от 500 до 5000 лева на обект за месец.

Известен факт е, че данъчният бос осъществява контрол и върху хазарта по Черноморието.

Интересно е, че едно от обвиненията на Горанов по Магнитски е свързано именно с корупционна схема в хазартния бизнес. След закриването на Комисията по хазарта, контрола бе възложен точно на шурея.

Обществена тайна е, че залите за хазарт плащат рекет за да работят спокойно.

Освен всичко това, под контрола на Ангелов са и данъчните по митническите КПП-та/Дунав мост и Дуранкулак/, където срещу комплиментарни „такси“ се пропускат товари и стоки.

В последно време е проявил ярък интерес и върху нелегалния внос на месо, като в морската столица се коментира, че наред със стоката се превозват необезпокоявано и забранени субстанции.

Мачка ли бизнеса Красимир Ангелов, като акумулира пари в големи размери, с които както менторът си купува скъпи имоти в страната и чужбина? Това е въпрос на който службите трябва да отговорят.

Шурея се шири в просторен апартамент в квартал Чайка, на метри от морската градина. Последната му придобивка е супер луксозен имот в същия елитен квартал на Варна, в една от най-луксозните и скъпи сгради в града. За скромната цена от 250 000 евро Ангелов се хвалел, че станал съсед на бизнес елита на морската столица.

Следва продължение…

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни новини