Тези босове ли искат ликвидирането на Гешев – дълъг списък с олигарси и мутри

Трябва да прочетете

От Васил Божков през Цветан Василев, до Красимир Каменов – Къро – все имена, споменавани от главния прокурор като хора, които се опитват да оказват натиск върху прокуратурата и обвинител  №1. 

Темата присъстваше в общественото пространство по време и след закриването на специализираните съдилища, Bulgaria On Air.

В последната си медийна изява, отнасяща се за депутатския имунитет на Радостин Василев, главният прокурор заяви:

„В последните три години кой не е казал остри думи по мой адрес? Заплашват ме олигарси, мутри, журналисти, господин Василев трябва да се нареди на опашка“.

В средата на март самата прокуратурата излезе с пресконференция за мащабен заговор между престъпници, бизнесмени, политици и журналисти, чиято цел била смяна на началници в МВР и дори на самият главен прокурор. А като доказателства бяха представени записи, открити в дома на арестуван по дело за наркотици. 

„Имаме неограничено финансиране от Цецо от Белград за Гешев, той поема лобистите от Щатите. Къро също е насреща и Овидиу от Швейцария.

 Казаха, че са ти изпратили и материал. Материал за продажба от Цюрих. Важно е да намерим хора да пищят срещу Каскета, ние ще им кажем какво. 

Тони Парфюма на Кокорчо също търси компромати и ще помага. После нашите хора ще си го поемат от САЩ, за да го приключим. Има и по-радикални варианти, но засега така действаме“, се чуваше в един от записите.

Имената на Цветан Василев, Васил Божков, Красимир Каменов – Къро редовно присъстват в изказванията на главния прокурор. 

Иван Гешев ги коментира и когато прокуратурата изпрати заповед за задържането на основателите на „Нексо“ Антони Тренчев и Коста Кънчев, които са обвиняеми по разследването срещу криптобанката. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни новини