Имате новина или сигнал? Изпратете ни я на имейл: [email protected]

По пътя на Копринката: Кмет от ГЕРБ си подготвя резервна писта през „Възраждане II“

Трябва да прочетете

Разколът в редиците на ГЕРБ тресе вече и партийните структури по места, което отваря терен на действащи кметове на Борисов да си подготвят резервни писти, през които да се преборят за по още един мандат.

Кметът на Ветрино Димитър Димитров е сред първите заподозрени във Варненска област, които си подготвят друга партийна табела, с която да спечелят още 4 години начело на общината.

Преди дни той беше забелязан да се крие на последните редове в селското читалище, докато организирана група еколози и  семейство френски фермери под носа му реализира двучасова атака срещу кандидат да инвестира над милиард лева в общината.

Официалния повод за сбирката беше представяне на комикс със заглавие “Цената на вятъра” – дело на французойката Сиу Берже, обявена на местните като журналист и писател. Комиксът е преведен и издаден на български от фондация  “Въздигане” /на собственика на Историческия парк в с. Неофит Рилски – Ивелин Михайлов/ и съдържа предимно обвинения в корупция към френските власти и страховити разкази за пострадали от вятърни перки животновъдни ферми във Франция /уточнени от самите френски гости на срещата, че са между 3 и 5% от съществуващите животновъдни ферми в страната им/.

Самият Ивелин Михайлов – собственик на историческия парк в село Неофит Рилски, също беше забелязан на сбирката, но не остана до края – размени няколко думи с кмета Димитров, погрижи се да позапълни рехавото присъствие в залата със свои подчинени и напусна.

Целта на сбирката беше ясна – да се спре проект за ветрогенератори в района.

Защо кмета на Ветрино, който е избраник от ГЕРБ на Иван Портних във Варненско, играе срещу зелената енергия, която партията му, кълняща се на лягане и ставане в евроатлантизъм, може само да се предполага.

Дали няма Ивелин Михайлов от Историческия парк да се окаже изненадващо инвеститор върху общински терени във Ветренско, предстои да стане ясно съвсем скоро.

За Ивелин Михайлов се знае, че вече е готов с политическа организация “Величие”. С нея аверът на Костадин Костадинов се готви пилотно да пробие в местната власт на Ветрино, Провадия и Суворово на кметските избори тази есен.

Във Ветрино все по-упорито се говори, че Михайлов е допуснат в кръга на Румен Радев и неговите съветници-кадровици, които правят аватари на парламентарно представени партии, през които да вкарат свои хора в местната власт тази есен.

Копринков и сие наливат в Левицата, която да източи до край БСП. „Величие“ пък трябва да обере блуждаещи гласове и да подпре с допълнителен патриотарски вот партията на Костадинов – Възраждане.

Името на Ивелин Михайлов продължава да върви в комплект с това на Костадин Костадинов, който също не е далеч от сърцето на Радев и сие, твърди Афера.

“Възраждане” и „Величие“ ще го играят обединени от фасаден патриотизъм, зад който очевидно се нарежда и кметът на Ветрино. На каква цена човекът на ГЕРБ играе извън оградата на ГЕРБ и срещу зелената енергия, е въпрос поне за 1 милиард.

Като нищо заради тези му залитания Портних ще бъде принуден да отреже мераците на Димитров за още един мандат като кмет на Ветрино с благословията на ГЕРБ. Ако това се случи, нищо чудно Димитров да бие шута на Борисов и да заложи на „Величие“/“Възраждане“ като ракета-носител към кметския стол.

Тротилови шашки под краката на Димитров вече започнаха да гърмят.

Засега само под формата на питания в Общинския съвет за това какви приходи от туризъм е инкасирал, при положение, че се бие в гърдите, че има награда за туристическа община през 2022 г. , получена след он лайн гласуване и то заради гордостта на Ивелин Михайлов – Исторически парк в село Неофит Рилски. Интересно дали някой ще повярва, че една община е туристическа с под 1000 /хиляда/ лева постъпления от туризъм за цялата 2022 г и …. нито един регистриран туристически обект на територията си.

Как Портних ще отиграе разлома в партията си в областта и дали ще си затвори очите пред заигравките на Димитров или ще го удари през пръстите, че се заиграва акционерно с опоненти на партията – и идеологически и икономически, ще е ясно най-късно в края на лятото – като дойде ред ГЕРБ да обяви кандидата си за кмет на Ветрино.

Защото пък другия фаворит на Портних в областта – кмета на Вълчи дол, играе твърдо в евроатлантическата партийна линия. Удобна герберска шизофрения… Която обаче може да коства на Портних големи неприятности, ако междувеременно се потвърдят слуховете, че Ивелин Михайлов наистина скача в политиката със специални протекции от „Дондуков“ 2 и политическата му организация „Величие“ е създадена, за да бъде ползвана за пробив на президентските хора в общинските съвети по места във Варненска област…

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни новини