Шефът на Морска администрация – Бургас отмаря на Малдивите

Трябва да прочетете

Директорът на Изпълнителна организация “ Морска администрация “ – Бургас капитан Живко Петров е изкарал едноседмична отмора на Малдивите преди последните дълги почивни дни  в компанията на русокоска, брюнетка и “ оперативно забавно лице “, разследвано у нас за контрабанда на високоакцизни артикули от Турция, оповестява “ Уикенд “, базирайки се на свои източници във ведомството.

Баровската почивка на високопоставения държавен чиновник се е състояла в интервала 5-14 април, а през това време Живко Петров се е водил в отпуск по болест.

Шефът на “ Морска администрация “ – Бургас е отлетял за Малдивите на 5 април с полет от Лондон, като е бил настанен с придружителите си във вила в тузарския комплекс “ Уолдорф Астория “, където нощувката излиза над 5000 лв.. Компанията се е върнала от Малдивите с частен аероплан.

Тузарската отмора на Живко Петров на Малдивите е разбунила духовете в “ Морска администрация “, а началникът на бургаската конструкция на държавната организация е бил докладван на служебния транспортен министър Христо Алексиев.

Запознати с проблема описаха, че Алексиев е отказал да уволни за повторно Живко Петров с претекст, че мандатът му като длъжностен министър скоро завършва и не желае непотребни кавги в ръководената от него конструкция.

Капитан далечно корабоплаване Живко Петров, който през последното десетилетие ръководи Изпълнителна организация “ Морска администрация “, беше уволнен от министъра на превоза Христо Алексиев на 28 септември 2021 година поради аферата със заседналия край скалите на Камен бряг турски транспортен съд “ Вера Су “, само че единствено няколко месеца по-късно, през февруари 2022 година беше възобновен непозволено като шеф на организацията в Бургас, въпреки против него да течеше следствие.

“ Възстановяването на работа на Живко Петров, основен провинен за разсипването на тонове азотна тор в българското море, беше в прорез с претекстовете за дисциплинарното му уволняване.

Срещу него и подчинените му от Изпълнителна организация “ Морска администрация “ се води следствие от прокуратурата за безучастие и несъответстващи дейности от длъжностни лица, довели до замърсяване на морската вода и екологични вреди в местността Яйлата край Камен бряг “, разясняват противозаконното наново предопределение на “ безконечния “ си началник чиновници от “ Морска администрация “.

Запознати настояват, че след завръщането си в Изпълнителната организация “ Морска администрация “ като шеф на структурата в Бургас, Живко Петров е унищожил документи, директно уличаващи го като провинен за разсипването на тонове азот

в Черно море.

На 22 септември 2021 година точно той издава заповед за компрометираното пренатоварване на заседналия в скалите транспортен съд на наша баржа, употребявайки два катера и специфичен кран, който да трансферира азотните торове от “ Вера Су “.

Операцията обаче беше прекратена, откакто се появи видео в обществените мрежи, което сподели по какъв начин греблото, което придвижва азотната тор, безусловно изсипва рисковите химикали в морето.

Твърди се, че в Черно море действително са изсипани над 900 тона азотна тор, само че данните за екокатастрофата съзнателно са били манипулирани, като в формалната документи на следствието е посочено 20 пъти по-малко количество разпиляна в морето азотна тор – едвам към 40 тона.

До този миг подсъдими за аферата “ Вера Су “ са само капитанът на товарния турски транспортен съд Хайдар Ергюн и помощник-капитана Кемал Ейхан, които са с повдигнати обвинявания от Окръжна прокуратура в Добрич.

От държавното обвиняване обаче към момента не са завършили публично следствието против Живко Петров и други длъжностни лица от “ Морска администрация “ за несъответстващи дейности по избавителната интервенция на кораба, довели до разсипването на голямо количество рискови химикали в Черно море.

Твърди се, че предишното лято Живко Петров е бил проверяван и за присъединяване в корупционни дейности, свързани с активността на петролната рафинерия “ Лукойл “ в Бургас.

Според осведомени с следствието, което е провеждано от ДАНС, Живко Петров и заместникът му н “ Морска администрация “ – Бургас са покровителствал негален внос-износ на петролни артикули от “ Лукойл “ с танкери. Срещу Петров имало и данни за покровителстване на контрабанден канал по море, минаващ през пристанището в Царево.

“ Живко Петров е заложен на дузпата от предишното лято, само че уволнението му все се отсрочва. Той евентуално ще бъде пенсиониран без доста звук от идващия транспортен министър, в случай, че бъде формирано постоянно държавно управление “, твърди източник на “ Уикенд “ от “ Морска администрация “.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни новини