Какво направиха Радев и ПП с властта?

Трябва да прочетете

…Ако мога да перифразирам една фраза от култов български филм от соца: Аз може и да не съм права, но телевизионен дебат за международната ситуация без участието на Милен Керемедчиев и Асен Агов не признавам! Но още по-забавен е съвета по сигурност, който премиерът свиква за ситуацията в Газа. Той самият не може да сметне две и две в сектора на политическата сигурност.
Подопечните правителства на ПП и служебните на Радев сключват договори и създават планове, които фактически демонтират националната държава, като я лишават от естествените й стълбове за осигуряване на сигурност! ТЕ (премиер и президент) действат в посока да отнемат от институциите си (собствените) власт, повличайки се по чужди интереси.
Службите действат и реагират на това, което се ИЗИСКВА от тях! Когато не умееш да изискваш знания от службите, няма и да получиш знания (аналитични) и компетентност. А дори да ги получиш, няма да ги проумееш, което е също толкова нещастна форма на съществуване. Така че съветите за сигурност и сбирките, които свикват нашите (властници), са най-куриозни от всичко!
Войната е ужасяваща! Но отделно от тази критична за света ситуация, новите „войни“ се реализират успешно, докато Денков и Радев си ползват нефелните съветници на чаша кафе. Новите войни носят съвсем различни характеристики и ако нашите властници наистина имаха представа от сигурност, щяха да се ужасят много отдавна от състоянието на държавата и нацията (и без войната в Газа) и да предприемат действия.
Новите войни са войни без правила (или по-точно, с нови правила), в които се включват и подривни социални технологии, извъндържавни актьори, диаспори, инструментализирани и радикализирани групи на етнически, малцинствен, религиозен признак, миграция, съзнателно развращаване и поддържане на неграмотност у населението, ескалация на псевдоидеологическо противопоставяне, медиен контрол, употреба на бандитизъм, корупция, криминалитет, зависим олигархат, отъпяване на службите за сигурност и свеждането им единствено до вътрешнокомпроматни играчи, но което е още по-лошо, защото е трудно видимо и осъзнавано – участие на части от откритата, децентрализирана, глобализирана икономика, която се състои от изключително силни финансово клъстери. Тези клъстери са паралелни играчи на държавите, а често действат и през държавите, за да легитимират свои интереси.
Много от войните са кадифени (като кадифените революции). Но те пак са войни. И когато оставят държавата ти „гола и опустошена“ с помощта на неолибералните кадифени ръкавици, или с помощта на инсталиране на вилнееща неграмотност по етажите на властта, трябва все пак да ти светне крушката в главата. Ако изобщо имаш глава. Защото съвременното обезглавяване не е отделяне на главата от тялото, а просто медиите създават ментално несъответствие с реалността. И така масата от хора стават употребяеми сами срещу себе си.
Да ви припомня, че през последните няколко години бяхме предоставили организирането на изборите в България на частни фирми и никому неизвестни експерти по ала-бала! И тогава СВИКВАЩИТЕ ДНЕС СЪВЕТИ ПО НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ НЕ СЧИТАХА, ЧЕ ИМА ПРОБЛЕМ СЪС СИГУРНОСТТА НА ДЪРЖАВАТА! Тоест сигурността на държавата ни е въпрос на ситуационна омраза, олигархична злост и външна концепция.
Искаха властта, получиха я. И какво направи Радев с властта?! Какво направиха ПП с властта?! Действаха и действат СРЕЩУ сигурността на България. Те самите представляват най-ефективните инструменти за разграждане на сигурността на България, за нанасяне на тежки удари срещу основите на националната държава.
Заеми след заеми, закриване след закриване, алчно и невежо изпълнение след алчно и невежо изпъление и пр. За съжаление са намерили добър щит за себе си – лъжата и фалшивите наративи. САЩ отдавна са спрели да се опитват да ни разберат, защо така мислим или защо така се случва. Виждат наличностите, отчайват се от неграмотността, и я карат директно – искаме това! САЩ не са поемали и не поемат отговорност за корупцията на марионетките.

Кражбите не ги интересуват, ако не засягат американската доктрина в региона или интереса на техни компании тук на терена. Те използват сюжета с корупцията, само когато искат да свалят властта. И нашите хем се правят, че изпълняват задачите, хем накрая резултатът е в полза НЕ точно на американците.
В този парадокс има нещо прекалено типично българско, което трудно може да се проумее от външни фактори. Камо ли американски. Който и да посочат янките, накрая се оказва, че клъстерът около новите капиталистически форми на ДС-то го въртят някак. Затова са решили да колаборират пак с тези (Терзиев) на директния принцип: знаем кои сте, но дайте да работим заедно!
Просто други няма на терена. Клъстерът не пуска други.
В същото време има добър изход и той е, че парите променят виртуозно менталните процеси у човека. Отделно, по-добре да е човек, на който му дават властта, отколкото такъв, който би могъл да си я вземе сам. Разбира се накрая големите нашенски тарикати ще затрият страната. Защото когато се държиш евтино и неграмотно, така се отнасят и към теб – като към евтина безкултурна територия.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни новини