Имате новина или сигнал? Изпратете ни я на имейл: [email protected]

Издирваният брат Галев е у нас

Трябва да прочетете

Сянката на издирвания от Интерпол с влязла в сила осъдителна присъда за рекет мафиот Пламен Галев е надвиснала над назначението на Марина Паликарска за директор на общинското предприятие „Пазари“ в Дупница, научи „Уикенд“ от разтърсени от новината общински служители от града на барикадите.
Преди дни името на Марина Паликарска, която е дъщеря на архиерейския наместник на Дупнишка духовна околия и „личен“ поп на братя Галеви – Георги Паликарски, официално беше обявено за нов директор на ключовото общинско предприятие. Назначението й е разписано от новия кмет на Дупница Първан Дангов, по време на чието предишно кметуване в периода 2003-2007 г. разцъфна т.нар. „Банда на офицерите“, ръководена от някогашните барети Пламен Галев и Ангел Христов.
Скандален детайл около назначението на Марина Паликарска за шефка на „Пазари – Дупница“ е, че тя е поставена на директорския стол в средата на месец октомври, само ден преди да роди и да излезе в майчинство.
Щерката на Георги Паликарски е заменила на поста уволнената от Първан Дангов Лора Василева, а след като е  излязла в майчинство на следващия ден след назначението, мястото й временно е заето от Илиян Дойчев, шеф на друго важно общинско предприятие – „Чистота и поддръжка“. Дойчев съшо е смятан за приближен до Пламен Галев, някои дори му приписват далечна родствена връзка с издирвания мафиот.
Според мълвата, която не без основание обхожда Дупница от седмица насам, Пламен Галев отново се подготвя да източва ударно местната хазна, слагайки ръка върху общински дружества с общ финансов ресурс от над 15 млн. лв. Някои дори се опасяват, че нова порция ключови общински терени могат да преминат в ръцете му, докато той от 12 г. се води в неизвестност за родното правосъдие с влязла в сила 7-годишна присъда за рекет.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни новини