Втора хакерска атака след уличаване на консул в контрабанда!

Трябва да прочетете

Втора машабна хакерска атака беше извършена срещу информационния портал Истината днес. Опит едновременно да влязат 1 милион души се случи, след като излезе публикацията “Митниците – хранилката на ПП, има и пловдивска следа!”, в която рязказахме за ролята на почетния консул на Молдова у нас Веселин Чипев и връзките му с контрабандата на цигари и знакови криминални лица и управленци, сред които Васил Божков-Черепа, новия шеф на пловдивската Мирослав Беляшки, син и баща-Ярата, заради които уволниха главния секретар на МВР Живко Коцев и други.

Първата хакерска атака беше след статията
“Чистката в ДПС започна. След Варна, идва ред на Пловдив.”
В нея припомнихме думите на почетния председател Ахмед Доган, че “ДПС е на път да се превърне в корпоративна, платена, партийна организация” и действията, които е предприел съпреседателят Делян Пеевски. В първата част на статията разказахме за чистката в ДПС във Върна, където местната организация беше овладяна от мутрите на Сали Табаков и местни криминални лица, а във втората, че чистка се очаква и в ДПС-Пловдив, където организацията е овладяна от бизнесмена и почетен консул на Молдова Веселин Чипев. Той в комбинация с местния лидер Али Байрям си развяват байряка и мутреят както на местно, така и на международно ниво. Чипев е част от цигарената мафия у нас, която е овладяла и Тютюневия град в Пловдив. Един от символите на града умишлено беше фалиран, приватизиран и заличен, твърдят хората, проследили процеса на едно от най-големите разграбвания в новата история на Пловдив.
Каква е логиката? Логиката е материалите, с които се произвеждат цигарите, да се плащат по банков път. Ясни са разходните норми, но така няма как да бъде обяснено свръхпроизводството на цигари във фабриката на „Кинг Табако“ при положение, че продукцията, която се реализира легално, е в пъти по-малко от тази, която излиза на черния пазар. Тук е ролята на Чипев – консула, който е част от ръководството на ДПС-Пловдив. Чипев снабдява фабриката на Пещерняците с материали, които не се заприходяват никъде, сумите се плащат в брой и така няма следа в НАП.

В последния ни материал, след който “Истината днес” понесе хакерска атака разказахме как ДАНС удари контрабандния канал на партията „Продължаваме промяната“ през Хасково, който функционира от години и обслужва хора от върховете на ПП. Ударът на родното ФБР стигна до върховете на агенция „Митници, пряко подчинена на финансовия министър в оставка Асен Василев, като домовете и офисите на назначената от него шефка Петя Банкова и заместника й Людмил Маринов бяха обискирани от ДАНС и новата антикорупционна комисия.
Особен акцент трябва да се постави, че преди седмици беше назначен нов шеф в агенция „Митници“ – Мирослав Беляшки. Човекът, отговарящ за протокола на бившия кмет Здравко Димитров. Сменен е бил и началникът на Икономическа полиция.
Оказва се, че Беляшки се е сближил с почетния консул на Молдова Веселин Чипев и пловдивския лидер на ДПС Али Байрям.
Имало дори инициативен комитет за издигане на Беляшки за кмет на Пловдив от ДПС. Самият Беляшки е назначен от Банкова по искане на Стефан Димитров – синът на Ярата, който се очаква да влезе в новия списък Магнитски. С Ярата го е запознал консулът Чипев, тъй като самият той е в контрабандния канал. Веселин Чипев, както казахме, снабдява фабриката на Пещерняците с материали, които не се заприходяват никъде, сумите се плащат в брой и така няма следа в НАП. По този начин Веселин Чипев успява да натрупа огромен финансов ресурс. Купува освен складове, редица хотели, административни сгради, огромно имение на Палмата в Дубай. Има и две яхти за разкош – една в Дубай и една в Италия.
С негово съдействие и лобиране пред Ярата, е назначен и новият пловдивски шеф на митниците Мирослав Беляшки.
Всички промени в митниците са направени, за да се събират пари за изборите за „Продължаваме промяната“.

Според данните и доказателствата, които излязоха на бял свят, синът на Ярата – Стефан Димитров е човекът, контктувал с бивши и настоящи министри и областни директори на МВР от името на олигарха Васил Божков-Черепа. Това се е случвало с активното съдействие на Бойко Рашков. По този начин те са прокарвали интереси на руските специални служби. Именно затова американците започнали разследването и стигнали до доказателства, които ги уличават в престъпна дейност и пране на пари.
Ярата е правил и множество срещи с шефове на служби в МВР и директори на областни дирекции със същата цел – да осигури чадър на контрабандния канал, който да пълни касичката на ПП-тата с обещание за кариерно развитие.
„Истината днес“ научи, че на 3 април ДАНС са влезли на обиск и в дома на главния секретар на МВР Живко Коцев. Ден след като оповестихме информацията за обиска, Коцев подаде оставка, като изтъкна лични мотиви. Ден по-късно каза, че бил притискан, а след изтеклите снимки с пачки и пудел и ареста на сина на Ярата, с решение на Министерски съвет и указ на президента, Коцев беше освободен от поста.
Ярата е атакувал най-силно дирекциите на МВР във Варна, Бургас, Хасково, Благоевград, Пловдив, Русе, София и София област. Така се стига и до смяна на началници на Икономическа полиция, какъвто е случаят в Пловдив.
Синът на Ярата е и в много близки отношения със съпредседателя на „Промяната“ Асен Василев.
Стефан – синът на скандално известния Марин Димитров по прякор „Ярата“ от Хасковско е дългата ръка на Васил Божков-Черепа в управлението на различни нива. Това се случва чрез пълната подкрепа на бившия вътрешен министър и сега депутат от ПП-ДБ Бойко Рашков, научи Истината днес. Синът ня Ярата Стефан чрез Божков и Рашков е изпращан да корумпира всички в йерархията – от министър до шефове на всички нива. Той е човекът, който захранва с парите на Черепа министри, шефеове на изпълнителни агенции, НАП, митници, главния секратар на МВР, директори на дирекции в МВР и т.н. Последно е изтеглил на каса крупната сума от 10 милиона евро. Сумата била преведена по сметката на градинаря на Бойко Рашков.
Освен личните користни интереси, свързани с контрабандата – Чипев и Черепа чрез прокситата си ги обединява и защитата на руските интереси. Те използват парите от контрабандата, за да завладеят и оказват влияние върху една политическа структура, която на пръв поглед изглежда евроатлантическа.
Кой ще понесе отговорност за скандала в Митниците и захранването на Продължаваме промяната с пари от контрабанда, предстои да видим.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни новини