Логично е защо прокситата на Демократическата партия в България бяха толкова истерични на тема „съдебна реформа“

Трябва да прочетете

Използването на съдилищата, пише Фукуяма, от инструмент за прилагане на закона се превръщат в механизъм за разрастване и запазване на властта!

Калина Андролова

Калина Андролова, фейсбук

„Това е позор, напълно манипулиран процес, това е монтиран процес и хората, които ще гласуват на 5 ноември, видяха какво става. Аз съм невинен. Ще се борим, докато победим. Вече я няма страната, в която живеехме. Това е работа на администрацията на Байдън“, каза Тръмп в първото си изявление пред медиите.

Ексцесиите и меката гражданска война, която се води в САЩ, продължават.

Това наистина не е държавата-мечта, която познаваме от предишния XX век. САЩ не е страна на свободата. Това е окупирана държава от корпоративната алчност и своеволието на корпорациите, които ползват Демократическата партия на САЩ за политически инструмент. Октопод, който ще доведе Америка до катастрофа и който води света към катастрофа.

Дори Франсис Фукуяма се отрече от ексцесията на либералната демокрация, превърнала се в либерална деспотия. Използването на съдилищата, пише Фукуяма, от инструмент за прилагане на закона се превръщат в механизъм за разрастване и запазване на властта! Той твърди, че САЩ са се превърнали в държава на съдилищата.

Логично е защо прокситата на Демократическата партия в България бяха толкова истерични на тема „съдебна реформа“. Те си представят контрол върху съдебната система в тяхна полза! Репресията срещу Тръмп не е сдържане и противотежест, а подли удари, които изкривяват напълно това, което изобщо е останало от демокрацията в САЩ.

Битката в САЩ унижава тази държава, която беше емблема на свободния свят през XX век. Благодарение на своя стар имидж, на репутацията си като държава на свободата и законността САЩ успяха да постигнат глобална доминация, чиято основа беше доверието! Вече това доверие не съществува. И това е, което много силно подрива възможността САЩ да запазят някакво влияние върху своите партньорства.

Левите в САЩ, въоръжени с новите идеологии като джендъризъм, мигрантски произвол и екология са напът да придобият всички черти на тоталитарната власт – насилие, груба и масирана пропаганда, полицейщина и репресия през институтите на сигурността, изграждане на политически елит, който узурпира дългосрочно и несменяемо властта, превръщане на държавния апарат в инструмент за придобиване на лични, частни блага, всепозволеност и нарушаване на човешки права.

За съжаление Демократическата партия се опитва да приложи този подход върху всички държави и територии в сферата на американското влияние, включително в Европа и в България.

Тъжно е, че точно ние, които сме живели в тоталитарен модел и много добре познаваме чертите му, не можем да схванем какво точно става. Иначе е логично именно страните от Източна Европа да имат най-силен имунитет и най-остро да реагират на тази дисфункция и въвеждане на несвобода. Защото познават белезите й.

Това, което се случва в САЩ, е изключително тревожно. Светът очаква изборите за президент като спасителна глътка въздух, като възможност за разомагьосване. Една част от корпоративната мощ в САЩ се обедини със старите мрежи за изграждане на влияние, свързани със службите и финансирани от спекулативния капитал, лансира глобалистката доктрина на фона на неограничените възможности на финансовия и високотехнологичен сектор, получи контрол и започна да задушава света чрез безсрамен натиск върху партньорства, придобити върху победата от Студената война. Най-просто казано, макар и процесите да са прекалено сложни и почти невъзможни за обяснение с едно-две изречения.

Но това робство на корпоративната безкрайна алчност, която буквално е откраднала американската държава за свои цели, трябва някога да приключи.

Пропагандата превръща хората в зелки. Виждаме зелки да обитават медиите и да ни преподават какво да мислим. Човек трябва да си оставя някакъв въздух и малко мозък, свободен от интервенции, за да изгражда своята лична съпротива. Това да знаеш разни факти и истини, да можеш да ги сглобиш в анализ и мнение, да можеш да чуваш и да напуснеш плиткостта на агитката, в която си поставен без твое позволение, а по стечение на общата среда, вече е съпротива.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни новини