Имате новина или сигнал? Изпратете ни я на имейл: [email protected]

Николай Марков забърка чутовен скандал, ето кой му обърна гръб

Трябва да прочетете

Скандал гръмна около концерта, организиран от партия „Величие“ на 22 юни край Историческия парк във Ветрино, създаден от един от лидерите ѝ Ивелин Михайлов.

Основната банда, поканена още преди месец да пее на събитието – рок етно група „Епизод“, излезе със становище на официалната си страница в интернет. В него музикантите пишат, че отказват участието си в музикалната програма на „патриотичния“ концерт, съобщава в. „България Днес“.

 

„На 22 юни 2024 г. ние от „Епизод“ бяхме поканени да изнесем концерт в Исторически парк до село Неофит Рилски край Варна.

Преди няколко дни станаха известни думите на Николай Марков, с които той поругава Васил Левски и другите български национални герои. Същият човек е свързан с Историческия парк.

Ние от „Епизод“ не можем присъстваме на този концерт. Осквернена е каузата, за която работим повече от четвърт век“, написаха музикантите, известни с родолюбивите си инициативи и сценични възстановки на знакови събития от българската история.

Става въпрос за интервю на лидера на „Величие“ Николай Марков. В него той казва: „Васил Левски става национален герой, защото е трябвало да имаме национален герой, да се произведат.

Левски се е опитал да направи нещо и ние сега го веем като байрак във всеки кабинет. Преди това изобщо не са го празнували. Кой българин е имал национално самосъзнание преди 145 години да управлява държава. Бащите на нашите възрожденци са били въшльовци“.

Лидерът на най-новата БГ партия – бившият кадър на НСО и настоящ депутат Николай Марков, коментира, че за него „няма проблем“, че от „Епизод“ отказват участие в концерта.

„Всеки има право на мнение. Това е тяхно решение“, каза още той.

И изрази отношението си към становището на певците Димитър Аргиров и Невена Цонева, че не се водят от политически пристрастия, с възклицанието: „Чудесно! Ето, че има и разумни хора“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни новини