Имате новина или сигнал? Изпратете ни я на имейл: [email protected]

ДЪЛБОКАТА ДЪРЖАВА: Ето го чадъра над Пепи Еврото и Мартин Нотариуса

Трябва да прочетете

Два могъщи кръга на влияние, защитени от политически чадър, са пуснали мощни пипала в прокуратурата, сред част от съдиите, в следствието, във Висшия съдебен съвет, Инспектората към него, МВР, антикорупционната комисия и в други държавни институции.

Това е изводът от информацията, огласена публично от официални източници след убийството на Мартин Божанов – Нотариуса и по повод изчезването на Петьо Петров – Еврото.

Тези групи продължават да действат необезпокоявано, не са неутрализирани и дейността им не е прекратена, посочи в края на юни Съюзът на съдиите в свое обръщение към Народното събрание. На 3 юли парламентът реши да създаде нова временна комисия за проверка на фактите и обстоятелствата около двата кръга.

Публично бяха оповестени скандални факти в отговор на въпроси на депутати към институции, от изслушвания пред Висшия съдебен съвет (ВСС) в началото на 2020 и 2021 г., в съдийската и прокурорската колегия през последните 4 месеца, в Инспектората на ВСС, във временната парламентарна комисия, както и в интервюта на съдии и прокурори.

Тези факти сглобяват официалното досие на Мартин Божанов – Нотариуса, и свързания с него Петьо Петров – Еврото.

Очаквайте продължение

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни новини