Имате новина или сигнал? Изпратете ни я на имейл: [email protected]

Разубеждават Бойко да се откаже да номинира кметове на ГЕРБ

Трябва да прочетете

Имало опасност гражданите да зашлевят шамар на партията заради любимците си

 

Бойко Борисов да се обърне на 180 градуса и да не номинира въобще успешните си кметове да са кандидати за парламента, ако и да ги превърне в последствие в министри. Това се опитвали да внушат на лидера си приближените му в ГЕРБ, след като партията сондирала не особено ласкави прогнози за бъдещето на градоначалниците, научи „Уикенд”.

Да се опиташ да разубедиш в нещо Бойко Борисов, което си е наумил, показва, че изобщо не го познаваш, ала този път консилиери си послужили с проучване на нагласите на електората в градовете, в които партията претендира да има успешни кметове с поредици мандати зад гърба си.
Запознати твърдят, че масово гражданите на Бургас, Стара Загора, Велико Търново и други по-малки населени места с кадърни управници не само нямало да хукнат възторжено към урните и да гласуват за кметовете си, а се заканвали да зашлевят шамар на ГЕРБ. Причината била недоволство, че партията с лека ръка хвърля успешни градоначалници в битката за национален парламент, а тях щяла да остави без любимците им. Мнозина се заканвали да не гласуват за кандидатите, за да си останат по регионите, а други дори умишлено да пуснат бюлетини за опонентите от ПП-ДБ, за да „накажат Борисов“, който си правел по думите им „каквото си иска с партийните кадри”.
Чули се негодувания срещу окъсялата резервна скамейка за кандидат-депутати, а най-гневни били бургазлии. Там по думите на активисти от ГЕРБ Димитър Николов – кметът на града, е институция и Борисов без малко да се остави без него, а бургазлии бяха готови да си гласуват отново за същия кмет, ако се яви като независим кандидат. В последния момент лидерът на ГЕРБ се вразуми и подкрепи кандидатурата му. За управникът на Стара Загора Живко Тодоров мненията са полярни, но е генерално одобряван и в града на липите също можело да има изненадващо лоши резултати за ГЕРБ, ако издигнат кмета за депутат.
Първоначалната идея на Борисов бе да се стимулират хората да се разходят до урните с издигането на градоначалници. На този етап обаче става ясно, че не всички кметове на ГЕРБ, за които се говореше, че ще бъдат издигнати за народни представители, са съгласни. Категорично против бил Димитър Николов, който дори възнамерявал да се опълчи на партийната повеля.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни новини