Имате новина или сигнал? Изпратете ни я на имейл: [email protected]

Румен Радев откри кампанията на ГЕРБ в Бургас

Трябва да прочетете

Президентът и съпругата му Десислава на рибна вечеря с Димитър Николов след откриването на завод за бронирани машини

БургасПрезидентът Румен Радев и съпругата му Десислава изненадващо се включиха в кампанията на ГЕРБ за предстоящите на 27 октомври извънредни парламентарни избори. В началото на седмицата, когато официално беше даден старт на предизборната кампания на ГЕРБ в Бургас, държавния глава се озова рамо до рамо с кмета на морския град и водач на листата на партията на Бойко Борисов Димитър Николов на откриването на първия в страната завод за производство на бронирани автомобили.

Радев и най-успешният кмет на ГЕРБ в страната, с каквато слава се ползва Димитър Николов, заедно прерязоха лентата на новооткритата фабрика за блиндирани машини, а в тържественото си слово президентът засипа с хвалби градоначалника на морския град и го посочи като един от най-подготвените и диалогични кметове в България.
Съвместната изява на Димитър Николов с президента Радев даде нов мощен тласък на слуха, че кметът на Бургас е крайно недоволен от включването си като водач на листата на ГЕРБ и планира съвсем скоро да напусне партията, при положение, че влезе в парламента и бъде принуден да зареже кметския стол за сметка на депутатския. За Николов се мълви, че може да поеме някое ключово министерство при евентуално съставяне на бъдещо правителство, като според някои това е елегантен начин той да бъде

свален доброволно като кмет на Бургас.

57-годишния Димитър Николов е кмет на морския град от далечната 2007 г. и е най-дълго управлявалият градоначалник в Бургас. Миналата есен той беше преизбран за пети път с резултат от 60,5% от подадените гласове. Личният вот, който събира на местните избори Николов, обаче не се прехвърля към ГЕРБ, на последните парламентарни избори през лятото партията на Бойко Борисов загуби над 30 000 гласа в бургаския регион, като мнозина сочат като виновник за слабите резултати именно кмета, който се интересувал единствено от собствения си просперирет.
Според слух, който върви от около две години, Митко Николов е сред най-приближените до президента Румен Радев мъже с власт, някои даже пророкуват, че кмета на Бургас ще бъде ключова фигура при

създаването на партия на президента

след изтичането на мандата му като държавен глава.
„Само през последната година президента Румен Радев проведе 7 срещи с Митко Николов при свои визити в Бургас и в региона, което няма как да не направи впечатление. Николов се е срещал по-често с Радев, отколкото с Бойко Борисов“, признават активисти на ГЕРБ. Сред тях върви мълвата, че след изтичането на президентския мандат на Радев, той ще даде началото на свой собствен политически проект и ще издигне като президент не вицето си Илияна Йотова, а именно Митко Николов. Слухът за общото бъдеще на Радев и кмета на Бургас засега няма официално потвърждение.
„Румен Радев и първата дама нощуваха в Бургас след откриването на завода за бронирани автомобили в промишлената зона на морския град, а вечерта бяха

специални гости на Митко Николов

в ресторанта на 5-звездния хотел „Приморец“, разказва източник на „Уикенд“ от морския град. Според думите му, на тържествената вечеря в Бургас, дадена от водача на листата на ГЕРБ в Бургас и кмет в отпуска Димитър Николов, освен Румен Радев и жена му Десислава присъствали и началникът на Военната академия „Г. С. Раковски“ ген. Стайко Прокопиев, бригадния генерал Иван Маламов и други висши военни. Компанията била гощавана с калкан, лефер и други морски дарове, а сметката била записана като представителен разход на Община Бургас.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни новини