Имате новина или сигнал? Изпратете ни я на имейл: [email protected]

Радевият Демерджиев ощети хазната с 81 милиона лева

Трябва да прочетете

След като най-нелепият вътрешен министър, пръквал се някога – Иван Демерджиев за пореден път цъфна дежурно по телевизията с баналните си опорки срещу бившия министър на МВР Калин Стоянов, Калин Стоянов го насече като краставица на страницата си във Фейсбук и припомни:

„…За сметка на това обаче, 2 дни преди да освободи поста вътрешен министър, същият този Демерджиев подписа допълнително споразумение по сериозна обществена поръчка, с което натовари бюджета със сумата от 82 милиона лева, а уж прави всичко в името на доверието към публичната власт. Накрая излиза, че всички ние трябва да плащаме.“.

Демерджиев, виден представител на „пътя на копринката“ и масонската дружинка на Копринков, Радев, Гергов и сие, е подбран от тъпоумните „стратези“ и „пиари“ на Радев да „громи“ корупцията и да се изживява като лице на копринковата кохорта на президента, както и на простоидиотите & десносектантите, които в лицето на Гнома привиждат в него дори отново бъдещ вътрешен министър.

С появата си като министър на МВР, благодарение на Пламен Узунов и Копринков, кадровиците на Радев, Демерджиев успя да свали от пиетдестала дори и Цветанов, като най-нелеп вътрешен министър. Никога служителите на МВР не са били толкова втрещени от потрес от министъра си, както от Демерджиев.

И същият тоя Демерджиев е пробутван от Радев и копринките му като лице на МВР, което трябва да минава за „честно“, ай сиктир!

Допълнителното споразумение, което подписва дни преди да напусне поста като министър на МВР Демерджиев е  по обществената поръчка с предмет: „Проектиране, изграждане и управление на Система за издаване на български лични документи поколение 2019”.

Току преди да напусне поста си като служебен вътрешен министър, назначен НЕ от Гълъб Донев, а пробутан от Пламен Узунов и Копринков на Радев, Демерджиев подписва въпросното допълнително споразумение, натоварвайки хазната с още близо 82 милиона лева по поръчката, като я оскъпява против закона.

На 10 август 2023 година в Софийска градска прокуратура е образувана прокурорска преписка във връзка с подаден сигнал от МВР.  В сигнала са изложени твърдения за извършено престъпление от общ характер от предишния министър на МВР Иван Демерджиев, обективирани в одитен доклад.

Наблюдаващият прокурор е възложил извършване на проверка по реда на Закона за съдебната власт на Агенцията за държавна финансова инспекция.

Финансовата инспекция приключва със становище, че възложител по Закона за обществените поръчки (ЗОП) е изменил договор без да са налице обстоятелства за това, с което е нарушена разпоредбата на чл. 116 от ЗОП.

Наблюдаващият прокурор е стигнал до извода, че са налице данни за евентуално извършено престъпление от общ характер и на базата на сигнала и на доклада на АДФИ е образувал досъдебно производство.

Досъдебното производство още е в ход и затова, че в периода от декември 2022 г. до юни 2023 г. длъжностно лице е извършило безстопанственост, от която са последвали значителни щети за МВР в размер на 81 милиона лева.

Допълнителното споразумение, подписано от Демерджиев може да видите тук:

https://www.mvr.bg/docs/librariesprovider48/default-document-library/%D0%B4%D0%BE%D0%BF%D1%8A%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%BE-%D1%81%D0%BF%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%83%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5e4b51653eaaf4b81917a1772f7a32a25.pdf?sfvrsn=191a5df7_0

Брутално смехотворно е, когато лица от „пътя на копринката“ непрекъснато ги пробутват по телевизиите за да се представят като „борци срещу мафия, корупция и каквото още се сетите“.

„Бях точен с парите“ Демерджиев и цялата плеяда на Радевите копринковци е най-добре да мълчат, защото както от години АФЕРА ги предупреждава рано или късно ще дойде „видов ден“ и за техния „път на копринката“, в който където бръкнеш излиза схема, далавера и чували с кеш.

Радев и компания си мислят, че ще минат метър и че само „дъжд вали“.

Пак ви повтаря АФЕРА: Заковани сте! Ама така сте опаковани и то напълно законно, а не с някоя „Мата Хари“, че скрийте го най-после тоя клоун Демерджиев, да не стане така, че да пищите после – кой ни сра в гащите. Въпрос на време е.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни новини