Откриха терорист в дома на депутатка на Христо Иванов

Трябва да прочетете

28-годишният Дейвид Бодил, издирван с червена бюлетина на Интерпол, е бил задържан днес в село Любеново, община Никопол. Той е бил задържан от спецполицаи в частен имот до ферма за биоземеделие в селото, собственост на депутата от „Демократична България“ Албена Симеонова.
Бодил е бил обявен за издирване във връзка с разследване за подготовка на терористични действия. В дома му във Великобритания са открити незаконно притежавано оръжие, боеприпаси и материали за изработването на самоделни бомби. Искането за издирване на британеца дошло у нас от Манчестър.
Англичанинът  пристигнал в България през ноември 2022 г. и  обявил в социалните мрежи, че напуска Великобритания и не смята да се връща. В България Дейвид се настанил в къща в село Любеново.

Днес сутринта спецчасти от отряда за борба с тероризма нахлули в имота, тъй като имало данни, че чужденецът е въоръжен и може да окаже съпротива. Твърди се, че във Великобритания Дейвид Бодил е контактувал с крайнодесни групи.
Имотът, в който е живеел Бодил, се намира в съседство на ферма за биоземеделие, собственост на Албена Симеонова, депутат от „Демократична България“.

Според хора от селото, Албена Симеонова е помогнала на британеца да се настани в Любеново, но не е ясно дали двамата са се познавали от по-рано.
Симеонова бе депутат и в 45-ото и 46-ото Народно събрание. В настоящия парламент е член на комисиите по земеделие и екология.

В същото време ГЕРБ настоява парламентът да изслуша министъра на вътрешните работи и шефа на ДАНС заради задържания в никополското село Любеново британец Дейвид Бодил, издирван с червена бюлетина на Интерпол. Арестът е извършен в имот, ползван от народния представител от „Демократична България“ Албена Симеонова, която има ферма за биоземеделие. 
„Когато един терорист или обвиняван за тероризъм човек, издирван с червена бюлетина от Интерпол, му помага да се устрои депутат, това се нарича вербовка на агент за влияние. Абсолютно, смешно ви е, и точно, защото Ви е смешно сме на този хал, г-н Рашков“, заяви депутатът от ГЕРБ Маноил Манев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни новини