Имате новина или сигнал? Изпратете ни я на имейл: [email protected]

Съветниците в София направиха билетите по-скъпи и по-неудобни

Трябва да прочетете

Искате да пътувате с градски транспорт в София? Обещаваме да ви е трудно, а и по-скъпо. Така на практика се усеща новата тарифна политика, приета от общинските съветници в София. На въпрос във фейсбук за това как един човек от малък български град или чужденец да си купи билетче от Центъра за градска мобилност отговарят „от водача“. Да, но спестяват, че от „водача“ билетът е по-скъп, не позволява и прекачване.
А мисленето как реално покупката да е удобна за всеки е оставено на заден план, на принципа „за какво, важното е, че го има“.

Хората в столицата се видяха в чудо и едва ли не бяха наказани за това, че искат да са редовни пътници и да дадат парите си на общинско дружество. Ако искаш да си купиш билет – трябва да търсиш гише, да четеш как се използва и зарежда. Възрастните хора дори не разбират как така билетът отива върху карта, както и какво значи да го „валидират“, дори не знаят къде. В същото време предпочитаните месечни карти като за една линия или за метро изчезнаха.
Тази политика не е нова за градската управа. Парадоксално, това е същата община, която говори как ще накара хората да слязат от колите, как всички ще ползват градски транспорт, как ще изчисти въздуха и как няма да има задръствания.

От общината дори не си направиха труда да обяснят промените навреме, информационни постери за новите билети за време и това как се зареждат, кои документи остават например все така липсват. Някои гишета на ЦГМ (като това срещу църквата „Св. Неделя“) пък са преместени, така че е още по-трудно намирането на билет. Честити да са новите билети на софиянци.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни новини