Прокурорският син се сдоби с 9-о обвинение за закана за убийство и побой

Трябва да прочетете

Синът на бившия зам.-окръжен прокурор на Перник Бисер Михайлов – Васил, е обвинен за още един побой и закана с убийство. Става дума за случая от 12 май м.г., когато Васил Михайлов нападнал 24-годишен мъж до детска площадка в Перник, заплашил, че ще го убие и го ударил по главата, съобщи съобщи прокуратурата.
На 19-годишния Васил са повдигнати обвинения за закана с убийство и нанесена лека телесна повреда на пострадалия. Този побой е в отделно разследване, тъй като в края на миналата година Михайлов бе пратен на съд по други 8 обвинения за нанесени телесни повреди, включително и за това, че е заплашил със саморазправа надзирател в ареста.
Младежът бе задържан в средата на юни 2022 г., след като футболният треньор Румен Андонов подаде сигнал, че Васил го е бил. След като мъжът даде гласност на случая, се оказа, че не е единственият потърпевш от Михайлов. Стана ясно, че е нанесъл много удари с юмруци и ритници в областта на главата на мъж и го е порязал с нож в областта на лявото око. След това младежът е отправил закани за убийство на съпругата на мъжа, като размахвал нож пред лицето ѝ.

Михайлов е обвинен и за това, че на 11 юни, около 14:00 часа, в близост до заведение в Перник, е нанесъл редица удари с юмруци в областта на главата на друг човек и му е причинил телесна повреда.
Всички престъпления са извършени в Перник. Обвиненията срещу него бяха 8.
В края на октомври м.г. Васил Михайлов бе пуснат под домашен арест след близо 5 месеца зад решетките, но проверка на правосъдното министерство показа, че е нарушавал мярката и е напускал жилището си, а самият той се похвали, че е ходил на дискотека. Въпреки това Софийският районен съд (СРС) отказа да го върне в ареста, защото нямало достатъчно доказателства, че е в нарушение. Проверката на правосъдното министерство показа, че на Михайлов е трябвало да бъде поставена електронна гривна за проследяване, но е имало забавяне от едно денонощие, а той наистина е излизал от дома си. За разлика от първата инстанция, на 10 ноември градският съд върна Михайлов в ареста.
След задържането на младия мъж главният прокурор Иван Гешев призова баща му Бисер Михайлов да подаде оставка и като прокурор, след като той вече беше напуснал ръководния си пост в пернишката прокуратура, но това не се случи.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни новини