Дългът на ”Топлофикация – София” наближава 1,5 млрд. лв., а СО бездейства

Трябва да прочетете

Дългът на „Топлофикация – София“ наближава 1,5 млрд. лв., а управляващите в Столична община продължават да мълчат и да бездействат. Това каза председателят на БСП – София и на групата на социалистите в СОС Иван Таков. Според него, от ГЕРБ-СДС правят всичко възможно, за да заметат този проблем под килима, вероятно защото очакват след изборите наесен да не са в управлението на СО и по този начин да прехвърлят „горещия картоф“ на някой друг.
 
„Това обаче по никакъв начин не е решение на проблема и не е в полза на гражданите на София, каза Иван Таков. – Темата за „Топлофикация“ е изключително важна. Задълженията на дружеството може да надхвърлят 2 млрд. лв. в края на отоплителния сезон. И търсенето на инвеститор напълно се обезсмисля. Кой би инвестирал в такова дружество?! Затова трябва много внимателно да обмислим единствената останала възможност за спасение на „Топлофикация“. Обновлението да мине през Плана за възстановяване и устойчивост. Това е разумното решение за дружеството, което има изключителна социална функция за около милион от гражданите на София, използващи услугите му“.
 
Иван Таков добави, че много се надява на местните избори през есента пробивът след дългогодишното управление на ГЕРБ-СДС в София да дойде отляво, а не отдясно. „Още от лятото на миналата година работим по подготовката за местните избори, коментира той. – За нас това са най-важните избори. Изготвяме платформа с леви послания и нова концепция за управление на града. Защото София заслужава много повече от това, което получава през последните 30 години. То беше дясно с философия, изповядваща тотална разпродажба на общинските активи, концесиониране на комуналните услуги, липса на жилищна политика…
 
Само едно доказателство за това ще посоча – през 1990-та година София разполага с около 120 000 общински жилища. В момента те са само 7000. Каква социална политика може да развива Столична община в тази сфера!? Много се надявам следващото управление на София да бъде с участието на БСП, за да може да променим този порочен модел на управление в града“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни новини