“Факс” от Пловдив: Президентски съветник с тайни за милиони

Трябва да прочетете

На редакционния имейл получихме сигнал от Пловдив, който описва съветника на президента по сигурността Пламен Узунов като сивия кардинал в МВР. Фактите, изнесени в имейла, разкриват тайни за милиони, които пази пловдивчанинът.

Пламен Узунов се изкачи на най-високата стълбица в пловдивската полиция на поста директор, но бързо падна от там, като подаде оставка.

Писмо на тогавашния главен прокурор Сотир Цацаров до тогавашния вътрешен министър Румяна Бъчварова от 19 август 2015 г., сезира за извършени нарушения при разследване на катастрофа с убит възрастен пешеходец на бул. “Никола Вапцаров” в Пловдив и изказа съмнения за полицейски чадър, разпънат над шофьора Милан Дивеков. Пламен Узунов подаде оставка.

Той се е възползвал от служебното си положение, след като му е докладвано за катастрофата и се е опитал да прикрие факти и обстоятелства по нея, като целта е била да прикрие престъплението.

По-късно той е поканен за съветник на президента Румен Радев. В първото негово служебно правителство е назначен за министър на вътрешните работи и от тогава досега не е спирал да черпи от благата на позицията, която заема, но не в полза на обществото, а в негова лична.

Пламен Узунов е съдружник с Иван Манолов в охранителната фирма „Брадърс СОТ“, която непосредствено след неговото назначаване започва да печели обществени поръчки за милиони левове.

Един от примерите е спечелена от охранителната компания поръчка във ВиК-Пловдив.

Отскоро Пламен Узунов е съдружник и във веригата ресторанти „Елеа“ с Янис Хадзигеоргиу. Срещу гръка, който се жалваше, че е измамен, има множество преписки в Икономическа полиция за измами и укриване на обороти в особено големи размери.

Пламен Узунов е станал съдружник с обещание за покровителство и решаване на проблемите му с Икономическа полиция, НАП и всички институции, които го проверяват. Президентският съветник може да бъде забелязан редовно в ресторанта му “Елеа” в центъра на Пловдив, като дори понякога специално за него уикендите заведението се отваря в 7 сутринта, когато започват срещите му.

Ексвътрешният министър и сив кардинал в МВР, спокойно може да поеме и енергетиката, защото има участие и във фотоволтаичен парк в село Войводиново със съпруга на шефката на Регионалното управление по образование в Пловдив Антоанета Пакова.

Преди две седмици Узунов е закупил къщата на бизнесмена Георги Хасърджиев в най-желаното място за живеене – пловдивския Бевърли хилс, село Марково.

Постиженията в бизнеса съветникът на президента не ги е направил с упорита работа, а от благодарни клиенти на МВР.

Като директор на пловдивската дирекция на полицията в Пловдив, освен прикриването на катастрофата с убит, която споменахме в началото, Пламен Узунов е осигурил и чадър на пловдивския бизнесмен Атанас Червенков-Райфъла като след издаване на заповед за задържането му, лично го е предупредил е разпоредил полицейския патрул, поставен пред дома му, да се оттегли за известно време, през което Райфъла напуска дома си и се укрива.

Всевластният съветник на президента Пламен Узунов е имал среща и с контрабандния бос №1 Николай Николов-Паскал. Срещата се е провела през ноември 2021 година във ВИП зала на прочут пловдивски ресторант. На рандевуто съветникът на Радев е убеждавал Паскал да поеме контрола върху контрабандните канали през българо-турските гранични пунктове, срещу което да отчита всеки месец по 3 млн. лева.

Пламен Узунов дори имал наглостта да обещава на контрабандиста и полицейска подкрепа. Паскал и съветника на Румен Радев се познавали от повече от 10 години. Неофициално се твърди, че приятелството им датирало от времето, когато сегашният съветник е бил на висока позиция в областната дирекция на полицията в Пловдив. В дирекция „Вътрешна сигурност” в МВР дори имало кадри, направени преди 8 години от видеокамера на ресторант, на който е документирана дружеска среща между Николай Николов и бившия полицай Узунов.

Докато Паскал умува дали да приеме офертата на съветника на Румен Радев, към днешна дата той е собственик на две фабрики за незаконни цигари, които се намират в Испания. Там се произвеждали марки цигари, популярни в Турция и Арабския свят. Те се транзитирали чрез тирове и кораби. Много малко количество от цигарите оставали за европейския пазар. Това е причината фабриките да останат неразкрити повече от две години.

Освен срещата с Паскал, Пламен Узунов наскоро е направил среща и с друг контрабандист на нелегални цигари, а именно с Илиян Стефанов – Истимарото, откъдето също е поискана сериозна месечна сума за покровителство.

И още.

Узунов не забравя и хората, които му помагат. В пловдивската полиция започва проверка срещу самия Палмен Узунов. Възложена е на полицая Иван Чочков. Малко след началото на проверката Узунов помага на Чочков да стане началник на Пето районно управление и проверката е прекратена.

Добре известен факт е, че едно от прокситата на хазартния бос Васил Божков-Черепа е бизнесменът Пламен Бобоков. Той и президентският съветник Пламен Узунов са в тясна връзка. Бобоков и Узунов бяха задържани при акция на МВР през лятото на 2020 г. Разследването срещу двамата беше за търговия с влияние и престъпления по служба. Именно под диктуването на Бобоков, който е в тясна връзка с хазартния бос Божков, работи президентът Румен Радев, който назначава посланици. 

Пламен Узунов участва и в масонска ложа „Слънце“ заедно с президента Румен Радев. Там връзката е бизнесменът д-р Атанас Будев. В същата ложа е и главният секретар на МВР Петър Тодоров. Самият Тодоров, който е бивш дългогодишен началник на Първо районно управление в Пловдив, ползва служители на МВР за частна поръчка. Така навремето направи и проверка на КЦМ, след която проверка бяха установени кражби  и фирма на Узунов подписа консултантски договор за огромна сума с КЦМ.

Фактите от сигнала продължават. Европейската служба за борба с измамите ОЛАФ също разследва за корупция секретаря на президента по антикорупция Пламен Узунов. Разследването се отнася за сключен договор на 23 март 2017 г. По това време Узунов е служебен министър на вътрешните работи. Българското Министерство на вътрешните работи е нарушило условията на своето споразумение с Европейската комисия за отпускане на безвъзмездни средства, като е използвало средства от ЕС за закупуване на автомобили тип SUV от по-стари запаси вместо нови полицейски автомобили за всякакви терени.

И още.

В края на януари тази година е назначен за шеф на КАТ при СДВР София – Николай Крушарски. Той е племенник на Христо Крушарски, пловдивски олигарх – бизнесмен. Откъде и накъде полетяха 200 хиляди? А, Пламен Узунов?

Николай Крушарски е скандално известен за това, че е изтрил над 1000 клипа с шофьори нарушители на пътя, зад което се предполага, че стои чудовищна корупция.

Съвсем доскоро Николай Крушарски е бил началник сектор за обработка на нарушения от камерите на пътя и е имал пълен достъп и отговорност за записите на пътните камери.

Заради изчезването на записите, срещу него е образувано дисциплинарно производство. С назначаването на служебния кабинет, тези дисциплинарни процедури срещу него са прекратени и Иван Демерджиев дори сега го връща на най-високия пост –  Началник на „Пътна Полиция“ към СДВР.

Това е поредното корупционно назначение на служебното правителство, с револтирането на дискредитирани и скандално известни с корупционни практики бивши държавни служители на ръководни и ключови места.

МВР и спецслужбите са под прякото кадруване на президентския съветник Пламен Узунов, виден масон, какъвто е и Румен Радев, с участието и на Николай Копринков.

А как се върти схемата за Югозападна България?

Ето как!

В Сапарева баня в къщата на Емил Ганчев -заместник министър на МВР – лична капия на Пламен Узунов – през уикендите на сгляда пристигат ченгета и както се казва минават кастинг по наколенки, за да бъдат назначени от там по стъргата нагоре.Там се кадрува. Там са спявките и се местят кадрите. Там се извива опашка от надупени ченгета, удобни на Узунов-Копринков.

Назначават се на директорски постове хора, например като Георги Ванев, уволняван три пъти за корупция, като в касата му са намерени неописани наркотици, а в дома е открита лизингова техника взета на лизинг от Венци Циганина, местен наркодилър.

Нито едно кадруване, особено на висши позиции, няма как да стане без доброто на масона Пламен Узунов с подаръчното пликче, а щенията му се материализират чрез човека му Емил Ганчев. Не, че и Демерджиев не е човек на Узунов и масони, ама той е турнат единствено за да плещи глупости по телевизора.

Благодарение на тия президентски „топ“ на „топа“ „кадровици“, МВР окончателно се разпадна в долнопробна кочина.

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни новини