Имате новина или сигнал? Изпратете ни я на имейл: [email protected]

Какво беше спестено от флашките? Ще излезе ли наяве поръчителят или прокуратурата ще използва информацията, за да държи Узунов и Президента?

Трябва да прочетете

Какво беше спестено от записите на флашките, част от които бяха оповестени от прокуратурата? Ще излезе ли наяве поръчителят или държавнито обвинение ще използва информацията от тях, за да държи юздите на президентския съветник Пламен Узунов и на самия държавен глава Румен Радев?

Информация на Истината Днес разплита отговорите на въпросите.

Ако се питате кои са хората, събрали сумата от 400 хиляди евро за уволнението на полицаите от Главна дирекция “Национална полиция”, сега ще ви кажем. Това са Красимир Каменов-Къро, олигархът Васил Божков-Черепа, Веско Воденицата (съпругът на Ивайла Бакалова) и октоподът и истински кмет на София Орлин Алексиев, за който ви разказахме как контролираше и депутатите на Слави Трифонов.

На кой са дадени тези 400 000 евро, за да изпълни поръчката? Отговорът е на президентския съветник Пламен Узунов. Именно той контролира МВР през прокситата си – тримата негови съграждани от Пловдив – вътрешния министър Иван Демерджиев, главния секретар Петър Тодоров и новия шеф на “Национална полиция” Атанас Илков.

Подобни поръчки Пламен Узунов е изпълнил и по отношение на други полицейски служители и по отношение на висши ръководни кадри в други министерства и държавни предприятия.

Крупната сума от 400 хиляди евро е била дадена на Пламен Узунов чрез бизнесмена  Бобоков.


 

Очаквайте скоро – кои са хората на Къро и Черепа в МВР?

Добре известен факт е, че едно от прокситата на хазартния бос Васил Божков-Черепа е бизнесменът Пламен Бобоков. Той и президентският съветник Пламен Узунов са в тясна връзка. Бобоков и Узунов бяха задържани при акция на МВР през лятото на 2020 г. Разследването срещу двамата беше за търговия с влияние и престъпления по служба. Именно под диктуването на Бобоков, който е в тясна връзка с хазартния бос Божков, работи президентът Румен Радев, който назначава посланици. 

Пламен Узунов участва и в масонска ложа „Слънце“ заедно с президента Румен Радев. Там връзката е бизнесменът д-р Атанас Будев. В същата ложа е и главният секретар на МВР Петър Тодоров. Самият Тодоров, който е бивш дългогодишен началник на Първо районно управление в Пловдив, ползва служители на МВР за частна поръчка. Така навремето направи и проверка на КЦМ, след която проверка бяха установени кражби  и фирма на Узунов подписа консултантски договор за огромна сума с КЦМ.

Митичният наркобос Красимир Каменов-Къро е скрит собственик на зеленчукови борси у нас и на много други бизнеси.

Подземният бос е обсъждал с журналисти, посредници и общественици как да бъде отстранен главният прокурор Иван Гешев. Скандалните разкрития бяха направени на пресконференция на Главна прокуратура.

Говори се за компрометиращи снимки на „Асенчо“, за контакти с Цецо от Белград и ред други.

Главно действащо лице във всеки от разговорите е Красимир Каменов – Къро. Дали Къро сам е записвал разговорите си с въпросните лица и е дал за съхранение флашките със записите на свой приближен, или приближеният е записвал разговорите на шефа си (за да се подсигури), не се знае. Но е ясно, че прокуратурата е установила всички участници в разговорите. 

От изказванията на Къро във въпросните разговори личи, че той се вживява в ролята на човек с важна мисия, обречена на успех. Като човек, който знае всичко, познава всички, дава оценки, разпределя „хонорари“ – като важна фигура в таен, добре организиран и щедро финансиран комплот за смачкване на прокуратурата и персоналното елиминиране на Иван Гешев.

На първо четене няколко са нещата, които предизвикват размисъл, доколкото изнесеното е кълбо от шокиращи факти, които трудно могат да се възприемат и осмислят наведнъж. Как така „тия, от Промяната“ са се оказали хора на фигура като Красимир Каменов, както се твърди в разговор с надслов „Къро тарашенето“. „Каквото им кажеш, ще го направят“, „наистина са мои хора, обаче са… в някакъв друг свят живеят“, демонстрира познанството си с хора от „Промяната“ емблематичният бос от криминалния свят. По-често използва термина „наши хора“, досущ като в оная изцепката на Кирил Петков за назначаването на „наши хора“ в прокуратурата.

Логично идва въпросът колко трябва да е платеният или обещан подкуп за свалянето на Иван Гешев, след като за уволнението от МВР на разследващия полицай Михаил Наумов е даден подкуп от 400 000 евро, както става ясно в един от записаните разговори? Да, Наумов е трън в очите на мнозина, работил е по най-тежките разследвания, водени от спецпрокуратурата, носител е на званието „Полицай на годината“. При висока миза обаче за отстраняването на Гешев рушветът би трябвало да е 8 или дори 9-цифрен. А и дали това действие с подкупите няма връзка с фиксирането на „реформатори“ и „променкаджии“ в смяната на обвинител №1 като първостепенна необходимост за държавата?

Иззетите от прокуратурата доказателства потвърждават отколешните съмнения, че кампанията срещу прокуратурата и персонално срещу Гешев се финансира от преследвани от правосъдието олигарси. Не само от  избягалия в Дубай хазартен бос Васил Божков, за което се разбра още преди години.

„Имаме неограничено финансиране от Цецо от Белград за Гешев. Той поема лобистите от Щатите. Къро също е насреща и Овидиу от Швейцария“, пише в иззето писмо, което явно е сред доказателствата по делото.

Предполага се, че в текста става дума за румънеца Овидиу Семенеску с френско гражданство и разрешено пребиваване в Швейцария, за когото има издадена Европейска заповед за арест и се издирва с червена бюлетина от Интерпол. 

Важно било, пише още в писмото, да се намерят хора, които да пищят срещу Гешев „…ние ще им кажем какво. Тони Парфюма на Кокорчо също търси компромати и ще помага. После нашите хора ще си го поемат от Щатите, за да го приключим“.

Както споменахме, ако се питате кои са хората, събрали сумата от 400 хиляди евро за уволнението на полицаите от Главна дирекция “Национална полиция”, отговорът е:  Красимир Каменов-Къро, олигархът Васил Божков-Черепа, Веско Воденицата (съпругът на Ивайла Бакалова) и октоподът и истински кмет на София Орлин Алексиев.

Бизнесменът Веселин Денков, известен като Веско Воденицата, беше задържан през септември 2020 година на сръбската граница, на влизане в България.

Ресторантьорът, който беше заедно с гаджето си, манекенката Ивайла Бакалова, бе с белезници по разследване, че с пари на избягалия и укриващ се бизнесмен Васил Божков, е финансирал протестите, които ескалираха тогава в столицата и се стигна до хвърляне на бомбички, павета, чукове, с които бяха ранени много униформени, а близо 130 души се озоваха в ареста.

Веско Воденицата е сочен и за основен финансист на двете заложни къщи на Мишо Самбиста и Иво Пифа, които са разследвани за лихварство и неофициално техните имена баха замесени в побоя над журналиста Слави Ангелов.

Освен това Денков е разследван, заедно с Иво Масларов, за изнудването на Станка Марангозова, която беше убита през октомври 2019 година в столичния кв. „Младост“.

Масларов е разследван като поръчител на покушението, но все още се издирва от Интерпол. Масларов е и бившата дясна ръка на Къро!!!

Това е второ знаково задържане на приближени бизнесмени до Васил Божков. По-рано съобщихме за ареста на Николай Филипов от Бургас, който е разследван за търговия с влияние, пране на пари и данъчни престъпления.

При претърсвания в офиса и дома му разследващите се натъкнали на 1 милион и половина лева в брой.

Неофициално се твърди, че е напълно възможно през него да са минавали част от парите, с които да се финансират протестите.

ОРЛИН АЛЕКСИЕВ пък е човекът, който нареди правителстовото на “Промяната”. Той контролира Йорданка Фандъкова, управлява Столична община, контролира мнозинството в Общинския съвет на София и тогава е командвал депутатите на Слави Трифонов от „Има такъв народ“. В това число и енергийния министър по онова време Николов, който вече е с обвинение.
При така поднесената картина излиза, че министърът е бушон, а виновникът България да купува по-скъп газ ОРЛИН АЛЕКСИЕВ ОСТАВА БЕЗ ПОВДИГНАТО ОБВИНЕНИЕ ЗАСЕГА.

В разследване „Истината днес“ направи проверка на професионалните биографии на нардните представители от ИТН и тя показва, че голяма част от тях са бивши служители на Ортака на Орлин Алексиев, известен като Слави Транспорта. Последният е създател на селището „Делта хил“ в София.

Алексиев контрошираше напълно и бившия министър на регионалното развитие Гроздан Караджов.

Прокуратурата не повдига обвинение на Орлин Алексиев и Михаил Иванов – дясна ръка на Васил Божков, въпреки че има свидетелски показания срещу тях от няколко човека,  дадени пред съдия, които ги уличават във финансиране на протести срещу правителството на ГЕРБ, пране на пари, поръчитрлство на пребивания и убийства на конкуренти на Алексиев и Божков.

Съществуват защитени свидетели, които свидетели, които са дали показания срещу Алексиев, Божков и Иванов.

Част от групата, срещу които свидетелстват защитените свидетели, е и Красимир Каменов „Къро“.

„Той е само мой приятел. С него се познаваме от 20 години. Той е един от хората, които дадоха ферарито, което не запали. Една от причините да сме приятели е, че не си говорим за политика.“ Така Слави Трифонов отговори по време на интервюто си за „Дарик радио“ на въпроса дали се познава с Орлин Алексиев – една от фигурите, за които се смята, че стоят зад политическия проект „Има такъв народ“, и реално управлява икономическите интереси на партията.
Самият Трифонов за първи път публично не отрече, че познава Алексиев, но каза, че двамата са само приятели от дълги години. И твърди, че не знае с какво се занимава той.

„Приказките на Слави, че не знае с какво се занимава Орлин Алексиев, са приказки от шипковия храст“, каза един от напусналите ИТН депутати – Светлин Стоянов. И допълни: „Името Орлин Алексиев е червената линия, която ме накара да напусна „Има такъв народ“.

ВАСИЛ Крумов БОЖКОВ е български олигарх, престъпник, предприемач, политик и създател на Гражданска платформа „Българско лято“. Сочен до 2020 г. за най-богатия българин със състояние между 1 и 3 милиарда лева. Божков напусна България през януари 2020 година и избяга в Дубай, за да избегне задържането си. Повдигнати са му редица обвинения, между които свързани с убийства, пране на пари, укриване на данъци, изнасилване и др. След бягството си Божков твърди, че е бил подлаган на системен рекет от властите. През март 2022 г. Цветомир и Боян Найденови, бивши бизнес партньори на Божков, споменават в интервю, че той им признал, че е поръчал убийството на Манол Велев. Известен с прякора Черепа, във вътрешна кореспонденция на щатския държавен департамент Божков е определян като „най-печално известния гангстер на България“.

Той обаче не работи сам. Кои са прокситата на Черепа?

Орлин Алексиев, Мишо „Булинса“, Иво Тонев, Бойко Рашков, Марин и сина му Стефан по прякор „Ярите“, полицаи като бившия шеф на компютърни престъпления Явор Колев, Денис Папаризов-бивш шеф на културноисторически ценности в Главна дирекция “Национална полиция”, сега шеф там, издигнат от Бойко Рашков. Шефът на ГДБОП пък защитава интересите на Черепа през Николай Филипов от Бургас.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни новини