Викнаха Кирил Петков на разпит, а той отлетя в чужбина

Трябва да прочетете

Според неофициална информация на Нова телевизия Кирил Петков днес е бил призован на разпит в Софийската районна прокуратура.

От държавното обвинение засега не потвърждават. Няма яснота и за кой случай е бил повикан. Известно е обаче, че съпредседателят на „Продължаваме Промяната” не се е явил. Петков се намира във Виена, където се е отдал на срещи и разходки.

Прокурор при Софийска районна прокуратура образува досъдебно производство за това, че на 25.05.2023 г. в гр. София, Р.В. е бил принуден да извърши нещо против волята си, като за целта е употребено заплашване.   

На 26.05.2023 г. Р.В. е дал сведения пред прокурор във връзка с образуваното досъдебно производство.

Разследването по случая продължава. 

В случай, че бъдат събрани доказателства за извършено престъпление срещу републиката или друго от лица с имунитет, досъдебното производство ще бъде изпратено по компетентност в Софийска градска прокуратура.

Справка показва, че единственият депутат с тези инициали е Радостин Василев. Припомняме, че миналата седмица той обяви, че напуска ПП и разпространи запис от Националния съвет на партията. На записа Кирил Петков и Асен Василев обясняват как ще извършват чистка в администрацията и службите. Още в края на миналата седмица Василев обяви, че ДАНС му е поставила охрана заради заплахи.

Освен това изтеклият запис доведе до замразяване на преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за съставяне на ротационно правителство с втория мандат.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни новини