Имате новина или сигнал? Изпратете ни я на имейл: [email protected]

Кирил Петков поискал 10 млн. евро от Алексей

Трябва да прочетете

Алексей Петров действително е познавал един от лидерите на „Продължаваме Промяната” Кирил Петков и дори е настоявал да купи неговата компания за пробиотици – „Провиотик”. До сделка обаче така и не се е стигнало заради прекомерно високата цена, която Кирил Петков и съдружниците му са поискали за фирмата си – 10 милиона евро.
Това твърди отлично информиран източник на „Уикенд”, който години наред е работил в структурата на Трактора. Бившата барета, който бе застрелян като глиган в гората преди броени седмици, опитал да влезе в бизнеса с хранителни добавки и лекарства, като опитал да купи компанията на харвардското дете-чудо Петков, още преди той да стане служебен министър.
На среща с бащата на Кирил Петков, познат като татко Петко, който също е част от управлението на компанията, бившият съветник в ДАНС се опитвал да договори покупката на „ПроВиотик”, но чул цена от зашеметяващите 10 милиона евро. Според Трактора стойността на менте-хранителната доабавка била силно завишена – поне 10 пъти, което в крайна сметка го е отказало.

Заедно с партньорката си в бизнес и не само Ива Павлова Алексей Петров настоявал да сложи ръка върху бизнеса на прохождащия деятел на пробиотиците, ала цената истиски го потресла. Според запознати любимият треньор на Надежда Нейнски избухнал като гранатомета, който едва не го уби през 2015 г. и обявил, че повече от 2 милиона лева не си заслужава да се даде за фирма, която произвежда само един-единствен продукт.
Опитите на „татко Петко” да разкаже на Трактора лъжите за любовта на Опра Уинфри към пробиотиците на сина му ударили на камък. Алексей Петров не искал и да чуе за подобна цена, а семейство Петкови били категорични, че няма да отстъпят и стотинка. Така Трактора и Ива отказали сделката. Кирил Петко дотогава се познавал задочно с Алексей Петров, но баща му бил далеч по-близък с експерта по национална сигурност покрай каратето.
„Петко Петков никога не е имал високо мнение за Трактора и осъзнаваше добре, че той е просто една мутра. Опитваше се да страни от него”, казват познати на бащата на Кирил Петков.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни новини