Имате новина или сигнал? Изпратете ни я на имейл: [email protected]

Президент и 70 депутати се кланят в ложи

Трябва да прочетете

Президентът Румен Радев, финансовият министър Асен Василев, прокурорът от ВКП и бивш шеф на държавното обвинение Сотир Цацаров, подуправителят на БНБ Петър Чобанов, експремиерът Пламен Орешарски, президентският съветник Пламен Узунов…
Това са само част от хората във властта, за които от години се говори, че са членове на масонски ложи. Публичен списък с ложите и членовете няма, защото ревниво пазят сбирките и проявите си в тайна. В България обаче това са по-скоро приятелски кръгове от хора в различни сфери на обществения живот, отколкото класически масонски ложи, казва пред „Филтър“ отлично запознат със сбирките на „зидарите“.
В края на миналата седмица те отново станаха актуални заради събитието „Рицар на годината“, което тамплиерите организират в навечерието на Коледа. Пуснаха снимки от церемонията, на която награждават вицепрезидента Илияна Йотова.
Това породи буря от шеги и подигравки във фейсбук, още повече че президентът Радев е свързван неофициално с една от ложите в Пловдив, за която на всичкото отгоре се твърди, че била нелегитимна.

В публичното пространство има най-много информация, че хората около него участват в подобни тайни общества. Всъщност така нареченият Орден на тамплиерите, който е наградил Йотова, винаги се е разграничавал от масонските ложи. Въпреки че водачът им – божем великият приор Румен Ралчев, е известен като масон от най-високата 33-та степен.
Той е бил бодигард на Тодор Живков като служител на УБО в ДС. Днес службата е известна като НСО. В свои интервюта Ралчев е заявявал, че във всеки парламент има около 70 масони от различните партии, но никога не разкрива кои са. Това са една трета от народните представители.
Всъщност Илияна Йотова не е единственият носител на приза „Рицар на годината“ от властта. Маргарита Попова като вицепрезидент през 2009 г. също е наградена от тамплиерите. Други носители са кметовете на София и Стара Загора Йорданка Фандъкова и Живко Тодоров. Мая Манолова като омбудсман, Венцислав Мутафчийски като шеф на ВМА. Това обаче не означава със сигурност, че те са тамплиери или масони. Наградата е за граждански лица.
За разлика от тамплиерите в последните години все по-публична става и организацията „Обединена велика ложа на масоните”. За разлика от несменяемия тамплиер №1 Румен Ралчев ложата избира велик майстор на всеки 3 години. Повечето обаче са сравнително неизвестни на широката публика. Сега водач е Николай Божилов, който е адвокат, бил е юрисконсулт в НАП и се е издигнал до съветник на министъра на отбраната през 2015 година.
Предшественикът му Искрен Йотов също е адвокат. Други водачи на обединената масонска ложа в миналото са преподавателят и банкер Григорий Вазов, бизнесмените Борислав Сарандев и Георги Крумов.
Всички обаче имат солидни контакти по върховете на държавата и участват е различни масонски ложи, където има представители на всички власти у нас – законодателна, изпълнителна и съдебна.

Огрмен скандал гърмна и с компрометирания президентски съветник Пламен Узунов. Узунов, който беше заснет да прибира подаръчни пликчета, е част от масонска ложа, която овладяла държавата през него и началника му Румен Радев, става ясно от снимки, изпратени до редакцията. На кадрите се вижда Пламен Узунов като член на масонска ложа, по време на зидарски ритуал. Наскоро редица медии публикуваха свои разследвания и за участието на самия Румен Радев във въпросната ложа, като изтече списък с името му и под кой номер е регистриран там.

Наскоро редица медии публикуваха списъци с членовете на въпросната масонска ложа , като в тези списъци фигурираше името на настоящия Президент на България Румен Радев. Членове на същата ложа са неговите съветници – пловдивчаните Пламен Узунов и Николай Копринков.

В подкрепа на тези твърдения са назначения  на част от членовете на тази ложа на ключови държавни постове по време на служебния кабинет на Радев:
1.Ангел Стоев – областен Управител на Пловдив и дългогодишен член на ложата и бивш шеф на НСС и ДАНС;
2. Иван Демерджиев – министър на правосъдието;
3. Емил Ганчев- зам.-министърът на вътрешните работи;
4. Атанас Илков- зам.-директор на Главна дирекция „Национална полиция“;
5. Никола Симов- новият началник на отдел „Компютърни престъпления“ в ГДБОП,който е готвен да оглави ГДБОП;
6. Димитър Балев – директор на ОД МВР-Пловдив

Основател на въпросната ложа е бизнесменът Георги Гергов, който оглавяваше пловдивската организация на БСП и неколкократно е бил кандидат за кмет на Пловдив. Георги Гергов е основен акционер в „Международен панаир Пловдив“ АД, където капиталът е разпределен между неговата „Пълдин Туринвест“ АД (50,36%), Община Варна (29%), държавата чрез министъра на икономиката (20,63%) и други акционери (0,01%). Друг виден член на ложата е Сотир Цацаров  бивш главен прокурор и настоящ председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество /КПКОНПИ/. Подобна обвързаност поставя под въпрос както решенията, така и действията на гореизброените господа, както и целите, които преследват.

Никой от тях официално не е декларирал членството си в масонската ложа, както  изисква законът. Чл. 195а от Закона за съдебната власт гласи, че „всеки съдия, прокурор и следовател, членовете на Висшия съдебен съвет, главният инспектор и инспекторите от Инспектората към Висшия съдебен съвет в едномесечен срок от встъпване в длъжност подават пред съответната колегия на Висшия съдебен съвет декларация за всички свои дейности и членства в организации, включително тайни и/или неформални организации и общества, юридически лица с  нестопанска цел и в граждански дружества или обединения по образец, утвърден от Висшия съдебен съвет. При промяна се подава декларация за коригиране на декларираните обстоятелства в едномесечен срок от настъпването на промяната. Законът не забранява членство в тайни общества, но след като всички тези държавни служители държат членството си в тайна, редно е да попитаме чии интереси обслужват – тези на обществото или нечии други.

И дали при тези зависимости евентуалните нарушения на някой „зидар“ няма да бъдат прикривани от неговите „братя“? Ако проследим професионалните биографии на част от изброените членове на ложата „Слънце Ориент“, можем да направим извод , че членството в пловдивската версия на P2 осигурява своеобразен имунитет, който очевидно далеч надхвърля този на депутатите и магистратите. Показателен за това е скандалът ЦУМ-гейт, който разкри близките връзки между Георги Гергов и тогавашният главен прокурор и настоящ шеф на КПКОНПИ Сотир Цацаров. В интервю пред Люба Кулезич, Цацаров отрече да членува в масонска ложа, но веднага след това омаловажи значението на подобно членство , приравнявайки го с участие в ловно-рибарска дружинка. В случая обаче не става дума за ловна дружинка, а за тайно общество с неясни цели и зависимости. Овладяването на ключови позиции в държавата на членове на една и съща тайна организация поставя под заплаха националната сигурност на държавата. А Ваша отговорност е да я пазите?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни новини