“Съдия на годината” вдигна жилищна сграда в Гърция от заплати

Трябва да прочетете

Съдията от ВАС Марио Димитров Маринов стана известен след като излезе с решение, обслужващо Георги Гергов, в стремежа му да овладее Пловдивския панаир. Впоследствие разкрихме, че съдията е станал ортак с ЧСИ и бивш депутат от ГЕРБ, за да закупят заедно терен в Гърция. Марио Димитров бе удостоен с приза “съдия на годината” за 2023 г. на Националните награди за правосъдие.
От имотната декларация на Марио Димитров за 2023 г. се разбира, че той е сключил договор за строителство на жилищна сграда в курортното село Неа Флогита (Νέα Φλογητά) в Халкидики за сумата от 65,000 лв.. В декларацията не са посочени идеални части и РЗП.
BIRD успя да локализира и да заснеме сградата, като документира и различните етапи от нейното строителство.

Част от декларацията за 2022 г. на съдията Марио Димитров.
Най-трудната част беше да се сдобием с нотариалния акт, от който е видно, че Марио Димитров Маринов, идентифициран еднозначно с неговото ЕГН, е придобил 1/3 идеална част от терен номер 882 в Неа Флогита. Другите две части са на 77-годишната Денка Маринова Николова, майка на (бившия) депутат Ивелин Николаев Николов и на 40-годишният Тодор Иванов Бъзински, който е брат на небезизвестния ЧСИ Милен Иванов Бъзински, един от любимите ЧСИ на синдиците на КТБ.

Този терен е обозначен в декларацията на Марио Димитров за 2021 г. като “дворно място” и е посочена цена 64,542 лв, с прозход “заеми”. Впоследствие тази декларация, която ние предвидливо запазихме, изчезна от сайта на ИВСС. На нейно място там се появи друга декларация, в която дворното място отсъства.
За сравнение публикуваме първата декларация: MarioDimitrovMarinov120520211105 (Гърция), както и втората, в която дворното място в Гърция го няма: MarioDimitrovMarinov120520211105
Екипът ни успя да локализира терена с номер 882, като използва данни от гръцкия електронен кадастър. Той се намира на втора линия близо до красив плаж.

През януари 2023 г. на този терен вече беше изникнала на груб строеж въпросната сграда, която както се вижда е на три етажа с по три апартамента на всеки от тях и прилича по-скоро на семеен хотел, отколкото на еднофамилна къща.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни новини