Имате новина или сигнал? Изпратете ни я на имейл: [email protected]

Махнаха близка на Кирил Петков от финансите на София

Трябва да прочетете

Бившият директор „Политики и стратегии“ и член на Управителния съвет на Българската стартъп асоциация BESCO Иван Василев ще поеме зам.-кметския пост по финанси и здравеопазване в Столичната община, вместо одиторката Гергана Москова, спасила фирмите на Кирил Петков.
Преди по-малко от месец кметът на София Васил Терзиев номинира за свой заместник със същите ресори Гергана Москова, представена като експерт с 20-годишен опит в одитни и финансови институции в областта на управлението, планирането и контрола на финансова стратегия и процес.

Оказа се, че Москова е личният одитор на Кирил Петков като спекулациите бяха, че лично той я бутал да поеме финансите на София. След нашата публикация очевидно Васко Кмета си е извадил поука и сега на мястото на Гергана Москова отива Иван Василев, който ще отговаря за изготвянето на финансовата рамка и управлението на политики за здравеопазване.

Василев е представен като човек с дългогодишна експертиза в сферата на икономиката и финансите, както и в създаването и управлението на икономически политики. Съобщава се, че е един от инициаторите за приемането на законодателството за дружествата с променлив капитал и на промените, стимулиращи привличането на висококвалифицирани специалисти от чужбина.
Преди това в продължение на пет години е бил член на Управителния съвет на първата българска децентрализирана автономна организация Кооперация „Комрад Кооператив“.

В справката за него се казва, че Василев притежава и дългогодишен опит в създаването на софтуерни продукти в областта на изкуствения интелект и блокчейн технологиите. Работил е като експерт към секретаря по здравеопазване, образование и наука в президентската администрация между 2012 и 2015 г. , когато държавен глава е Росен Плевнелиев.
Иван Василев владее английски и ползва немски и руски. Притежава магистърска степен по финанси и бакалавър по икономика от Университета за национално и световно стопанство, се казва в официалната биографична справка.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни новини