Имате новина или сигнал? Изпратете ни я на имейл: [email protected]

Бивш главен секретар и съветник на президента в акция по сваляне на правителството

Трябва да прочетете

Узунов и Петьо Тодоров виновни за битите хора на мача с Унгария

Президентският съветник Пламен Узунов и бившият главен секретар Петър Тодоров са отговорните лица, които стоят зад побоя на случайни минувачи и хора в нощта на мача България-Унгария.
Заради протеста на фенове срещу ръководството на БФС бяха мобилизирани униформени от цялата страна. Една бригада от Специалните полицейски сили в Пловдив обаче е имала ключова роля при безредиците. Именно те са били подчинени на двамата кадровици в МВР по време на служебните правителства – Пламен Узунов и Петър Тодоров.
В тези размирици участва и група от столичното СПС под командването на близък контакт на Петър Тодоров по прякор Чипса.
Пловдивските полицаи действат в синхрон с хората на Чипса.

Задача им била да предизвикат ексцесии и чрез клиповете с насилие над цивилни и случайни минувачи, да станат по-големи безредици, които да доведат до падането на редовното правителство.

Акцията е била като по учебник в руски филм, но проведена през 2023 година в европейската столица София. Опитът да бъде дестабилизирана държавата протече с пълна сила по време на протестите срещу БФС.

Подготовката за размириците, които станаха факт, е реализирана със съдействието на съветника на президента Пламен Узунов, бившия главен секретар на МВР Петър Тодоров и криминалния субект Въльо Петров.

И забележете – началника на „Специалните полицейски сили“ в Пловдив, който е на пряк контрол на криминалния субект Въльо Петров – Красимир Антонов.
Участва и столичната бригада от СПС с командир Чипса. Именно той се издига до началник по времето на Петър Тодоров като главен секретар!

ХРОНОЛОГИЯТА

Въльо е получавал указания от съветника на Румен Радев – Пламен Узунов и бившия главен секретар Петър Тодоров да инструктира подчинената му група от СПС при пристигането си в София да бият и снимат по възможност освен протестиращи и обикновени хора. След това светкавично клиповете да “изтичат” в социалните мрежи.

Целта – протестът да бъде окървавен и да се стигне до сваляне на редовното правителство. Този път обаче тънката сметка на бригадата и началниците й, се оказа неточна. За разлика от други подобни сценарии, окървавяването на протеста сега направи полицията, а не феновете.
Да! Правилно протечохте, не феновете биха полицаи, а обратното. Като освен фенове, пострадаха и още невинни граждани. Имаше и бой, и кръв, и видеа, които взривиха мрежата.

Бригадите от Пловдив и София на Пламен Узунов и Петър Тодоров си свърши работата. Окървавиха протеста, но не успяха да постигнат главната цел – да свалят правителството.

ФАКТИТЕ

От Пловдив тръгват няколко буса на Специалните полицейски сили. В първия от тях се движат Красимир Антонов – началник и другите двама, участващи в охраната на протеста. Когато се издава заповед, че всичко е приключило, един от пловдивските бусове изчезва, а другите се прибират. Изчезва именно този с началника и подопечните му.
В този момент една група полицаи влизат в заведение в София с полицейски оператор и започват да бият, кадрите с насилие  обикалят медиите. В малките улички пловдивската група прави същото с хора, които просто се прибират и не проявяват никаква агресия или нарушаване на обществения ред – отново има заснети и бързо разпространени клипове. “Случайно” малко след това двете групи се събират след дълго изчезване от полицейските честоти и заявяват, че са заедно.

Задаваме въпросите “къде спи ДАНС” или угодно си затваря очите предвид организаторите на акцията?

Президентът наясно ли е с акцията по сваляне на правителство чрез пребиване на невинни сънародници?

Въпросите са риторични.

Явно отговорът е положителен! Все пак ДАНС са под негово подчинение.
Това ли е цената на власта, над 50 български граждани в центъра на София да бъдат карани да лягат по улиците, след като протестът отдавна е приключил?

Не един, не двама, не петима хулигани, а над 50 български граждани!

Защо всички мълчат?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последни новини